Ez ám a lelkesedés: Dánia a teljes katonai felszerelését, minden tartalékát Ukrajnának adja

2024. február 18. 11:53

Mette Frederiksen miniszterelnök mintha kissé túltolta volna a biciklit.

2024. február 18. 11:53

Az Unian ukrán hírügynökség Mette Frederiksen dán miniszterelnök merész húzásáról ír. A dán vezető nem kevesebbet vállal, mint hogy

 országa minden tüzérségi fegyverét átadja Ukrajnának. 

A dán hölgy mindezt egy müncheni beszédében közölte. Hozzátette:

szerinte Európában rengeteg kihasználatlan katonai felszerelés van, és ezeket mind Ukrajnának kell adni.

A dán kormányfő sürgette a többi európai országot is: érdekes elképzelése szerint nekik is cakkumpakk Ukrajnának kell adniuk légvédelmi felszereléseiket és lőszereiket, mivel ott nagyobb szükség van rájuk.

Fotó: MADS CLAUS RASMUSSEN / RITZAU SCANPIX / AFP

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 19. 08:30 Szerkesztve
Nem akarok magyar katonát látni az országban, mondta a honv. miniszter Lindner Béla. „Nem kell hadsereg többé! Soha többé katonát nem akarok látni!” Aztán látott,kis antant katonákat, pl. Románt Bp.-en + a Dunáig , Visegrádon volt a főhadiszállásuk. Az 1 db páncélvonatukkal, még elmenekülni sem tudtak. Mi lett a vége : TRIANON
egy genetikusanalattvaló
2024. február 19. 08:21
Szociáldemokrata. Ez alapján gondolom, senki nem csodálkozik a döntésén.
nemecsek-3
2024. február 18. 22:22
Akkor hogyan teljesíti NATO kötelességét, katonai felszerelés nélkül? A NATO szerződés tudtommal úgy szól, hogy ha bármely NATO tagállamot támadás ér a többiek katonai segítséget nyújtanak. Tehát van egy fegyvertelen ország akit mindenNATO tag köteles védeni de ő fordított esetben erre nem köteles mert nem képes. És mit válaszolt erre a NATO? Napnál is világosabb, hogy a NATO egy döglött oroszlán, ha egyáltalán volt valaha oroszlán.
cicologus
2024. február 18. 21:11
na akkor nyernek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!