Nincs már, aki harcolni akarna Ukrajnában: menekülnek a kényszersorozás elől a határokon át

2024. április 30. 07:56

Rettegnek az ukrán férfiak a frontvonaltól, az országot ellehetetleníti az új mozgósítási törvény.

2024. április 30. 07:56
null

Nyitókép: Aris MESSINIS / AFP

Az Infostart arról ír, hogy Tibor Gaspar, a szlovák parlament védelmi és biztonsági bizottságának elnöke a V4-es országok hétfői prágai ülésén elmondta: 

Szlovákiában 82 százalékkal nőtt az Ukrajnából érkező illegális bevándorlók száma 

az év eleje óta, ami szerinte a mozgósítási törvényre való reakció azok részéről, akik nem akarnak harcolni a fronton.

Hozzátette: 

„Naponta próbálkoznak átszökni a zöldhatáron azok az ukrajnai hadköteles férfiak, akik nem szeretnék életüket kockáztatni a fronton.

 Az Ukrajnával szomszédos országok mindegyike szembesül ezzel.”

Pavel Zácek, a cseh képviselőház biztonsági bizottságának elnöke szerint 

a V4-es bizottságok találkozója bizonyíték arra, hogy Csehország, Szlovákia, Magyarország és Lengyelország képes megegyezni. 

Megállapodtunk egy bizonyos jövőképben az illegális migrációval kapcsolatban. Ezt bizonyítja a nyilatkozatunk, amelyet a bizottságok összes képviselője aláírt – mondta. A nyilatkozatban elismerték: az EP-választások után szükség van az Európai Unió migrációs és menekültügyi politikájának további reformjára, írják.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. április 30. 14:37
Zele népe kezd rájönni, hogy a hosszú harc vége Ukrajna elnéptelenedése, rombadöntése lesz. Sok árvát és özvegyet hagy maga után a harc, de neki kitűntetés jár majd, a családja biztonságban van. Az USA megszerzi az európai piacot, mezőgazdasági és ipari területüket mint befektető, a Nato pedig az orosz határig elér újabb bázisokkal és fegyvereladással. Európának azonban hiányzik az orosz olcsó energia, az ipara igy gyengülni fog a kinai óriással szemben, de ez már az ő bajuk, vehetnek helyette drágábbat tankhajókról szállitva és elégedjenek meg a hatvanas évek gazdasági szintjével. Ny-E-D-Európában rengeteg az ukrán nő. Már küldenék őket vissza, de hova ?
free-1
2024. április 30. 14:13
Gyilkosok! Az USA nem adja ingyen a fegyvert a saját Óvilági új, ukrán gyarmatainak (GMO-s termőföld befektetéseinek) védelmére! Micsoda egy lángész ez a US. Háborút vív úgy hogy egy amaerikainak sem kell meghalnia. Sajnos talált egy balek országot magának a nyugati nagytőke! A demokrácia exportja néha áldozatokat követel....na de ennyit? Kijevben a majdani puccs CIA-s sortüzek áldozatai nem voltak elegendők? Zelenszkij Ukrajna népeinek elárulója. Ebben az őrült vérengzésban pedig vagonszám viszik magyarjainkat (is) a donyecki vágóhídra. Semmi különbség Zelenszkij és Hitler (vagy épp Sztálin) emberélet-tiszteletében!
zlorinczi
2024. április 30. 12:19
Ukrajnának ezen kívül nincs: vezetése, haditerve, erőforrása, támogatottsága, szuverenitása, ideológiája, tartása, ambíciója, nemzeti léte, államisága, oka, ítélőképessége, jövője. Lassan nincsen aki, és akiért harcolhatna. Viszont van: dühe, korrupciója, hisztériája, féltékenysége. Nem az övé, de ott van: általa zsákmányként és túszként kezelt, kifosztott, gyűlölt magyar nemzeti közössége.
lofejazagyban-2
2024. április 30. 10:17
első körben Zselééknek és sorozó tiszteknek fognak nekimenni. Hideghegy https://www.youtube.com/watch?v=YIzeMI8Uxjo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!