Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

2024. április 25. 13:30

Az ukrán elnök úgy tűnik, akár erővel is visszahúzná a külföldi ukránokat. Nekik azonban nagyon más elképzeléseik vannak.

2024. április 25. 13:30
null

Nyitókép: Genya Savilov / POOL / AFP

A 18 és 60 év közötti férfiak többé semmilyen okmányt nem kaphatnak az Ukrajnán kívüli konzuli hivatalokban – közölte a hét elején az ukrán külügyminisztérium, április 23-ával pedig hatályba is lépett az új szabály. Ezek alapján a konzulátusokon innentől kezdve nem adnak ki útleveleket, és érvényességüket sem lehet meghosszabbítani, ezeket az ügyeket innentől kezdve – határozatlan ideig – csak Ukrajnába visszatérve lehet elintézni. 

A cél: arra rábírni a külföldön tartózkodó ukrán férfiakat, hogy hazatérjenek, és besorozzák őket a hadseregbe. Mondani sem kell, hogy erről az ukrán menekülteknek más elképzeléseik vannak. Az ukrán külügyminisztérium bejelentése után az ukránok megrohamozták a varsói útlevélközpontot, erről számos videófelvétel került fel az X közösségi oldalra. Mondani sem kell, az indulatok hamar elszabadultak, főleg, miután már elkészült útleveleket sem adtak ki a férfiaknak, mondván, hogy „a rendszerük nem működik”, miközben nőknek és gyermekeknek ki tudták adni a dokumentumokat. 


***

Az Eurostat becslései szerint 2024 januárjában mintegy 4,3 millió ukrán élt az uniós országokban. Ebből mintegy 860 ezer a hadköteles korú férfiak száma.

 

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­­l­­­á­­n­y­o­k­­ ­­v­á­­­r­­­n­­­a­­k­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Color
2024. április 28. 23:04
Dögöljön meg minden ukrán férfi,csak hogy te tudj még egy kastélyt venni Angliában?!
wasabi
2024. április 28. 02:23
Ukrajna pedig el fog tűnni a térképről, mert ezt érdemli.
wasabi
2024. április 28. 02:22
Mert övék az igazság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!