Az antiszemitázó Gerő András

2012. július 04. 15:09

Valamikori szövegelemzésem eredménye köszönőviszonyban sincs azzal, amit Gerő érteni vél belőle.

2012. július 04. 15:09
Gyáni Gábor
Rubicon

Nem először folyamodik Gerő András vitapartnereinek, ezúttal pedig egy vele még vitában sem álló történész kollégájának antiszemitaként való megbélyegzéséhez. Ráadásul egy további történész kollégáját használja ehhez alibiként, amit a leghatározottabban vissza kell utasítanom. Valamikori szövegelemzésem eredménye köszönőviszonyban sincs azzal, amit Gerő érteni vél belőle. (...)

Ki tehát ez alkalommal az antiszemita, és miért lenne vajon antiszemita az, akit ekként illetnek e súlyos váddal? Nem ez persze itt a valóban döntő kérdés, hanem főképpen az, mi készteti vajon Gerőt arra, hogy megpróbálja összeugrasztani egymásssal szakmabéli kollégáit egy, a racionális gondolkodástól úgyszólván érintetlen, s egyúttal számos valótlansággal és ferdítéssel teli írás közzététele révén?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. július 05. 04:45
a kisgerő tipikus esete a szemita félelembe burkolt felmenői vezeklésnek.....nem tud eléggé zsidó lenni, hogy feledtesse a család büneit...DDDDD
ciseaux
2012. július 04. 19:06
Aki mindenáron szeretne hányingert kapni a Gerőtől - és a hasonszőrű "zsidó intellektuálisoktól" - nézze az ATV-t, ott rendszeresen tanusítja, hogy megérett a közéletből való végleges száműzésre. De, itt megjegyzem, hogy az Akadémia volt elnök-pártitikára, Glatz Ferenc, jelenleg Fidesz megbízott, és a 40.000 magyar és német lakos életébe kerülő délvidéki szerb terrort "tanulmányozza".
ciseaux
2012. július 04. 18:58
Gerőről: "Az intézet önállóságának védelmében számos liberális értelmiségi megszólalt, mint ahogy többen Magyar Bálint szemére vetették, hogy 230 milliót kap a Habsburg Intézet, amelynek vezetője Gerő András. Legutóbb Méray Tibor a szombati Népszavában tette szóvá, hogy Gerő a lapnak adott interjújában azt mondta: Magyar olyan konstruktív politikus, aki minduntalan valaminek a létrehozásán gondolkodik. Méray megjegyzése: „jobb volna, ha ezt nem olyasvalaki mondaná el róla (a miniszterről), aki egyszer, évekkel ezelőtt a Magyar Szabadelvűek című, hasznos könyvsorozat főszerkesztői tisztét kapta meg tőle, és most 230 milliót kap arra az intézetre, amelyiknek az ötletgazdája”.
Bisque Béla
2012. július 04. 17:44
Antiszemitázni egyfajta szellemi szint (nem túl magas) Másfelől az utolsó stáció a téliszalámi és a sajtlopás előtt.........általában. De szegény Gerőnek nehéz lehet történésznek mutatkoznia ilyen alacsony intelligenciával és ennek a névnek a terhével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!