Erkölcsi hullák hergelik a diákokat

2012. december 21. 15:29

A pár éve még (a később a szociális népszavazással eltörölt) tandíjat kivető Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszter immár elfogadta a tüntetők hangadóinak „oktatáspolitikai alapelveit”.

2012. december 21. 15:29
Huth Gergely
Huth Gergely
Polgár Portál

„Lássuk a tényeket és háttérinfókat: nem azért, mert Orbán Viktornak csak igaza lehet, de nagyon találóan mondta a miniszterelnök pénteken a rádióban, hogy a »diákmozgalmakban életérzések adódnak össze, jó társaság van, az ember úgy érzi, neki van igaza. Tehát nagyszerű dolog, sohasem parancsszóra kezdődik. Ám mindig megjelenik benne a politika, az ellenzék ugyanis megpróbálja felhasználni a megmozdulásokat, hogy uszítson a kormány ellen.« És úgy folytatta: »fontos, hogy mindenki megőrizze a tisztánlátását, a diákok is biztosan tudják, mi az a pont, amíg ők alakítják az eseményeket, és mikor manipulálják őket«. Jöjjön ide egy csütörtöki hír a diáklázadást szító, a HÖOK mellett a legtöbbször feltűnő, két civilnek mondott szervezetről. (Azért e cinizmus, mert mindkét »mozgalomban« tucatnyian, ha lehetnek.) Szóval: »átfogó oktatáspolitikai program elkészítésében működik együtt a Hálózat a Tanszabadságért, a Szülői Hálózat, valamint az Együtt 2014 Választói Mozgalom – jelentették be a felek a sajtótájékoztatójukon Budapesten. Az Együtt 2014 elfogadta a két szervezet oktatáspolitikai alapelveit, és vállalta, hogy azokról a programelemekről, amik a Hálózat a Tanszabadságért és Szülői Hálózat céljait érintik, egyeztetést folytat a szervezetek szakértőivel.«

Nocsak, nocsak! A pár éve még (a később a szociális népszavazással eltörölt) tandíjat kivető Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszter immár elfogadta a tüntetők hangadóinak »oktatáspolitikai alapelveit.« Hogy finomak legyünk, a dolog az újdonsült elvbarátság helyett sokkal inkább úgy fest, hogy az urak messze túljutottak a cowboybarátságon…

És jöjjön még néhány megHÖKkentő füles! A harmadik hangadóról, Nagy Dávid diákvezérről úgy hírlik, hogy haverjaival 2010 után apránként kitúrt minden jobbosnak vélt vezetőt a HÖOK-ból, amely ugye az országos hálója az egyes egyetemi karok hallgatói önkormányzatainak. A HÖOK választmánya fullbalos lett az elmúlt két évben. Tudatosan építkeztek. Olyan szinten stigmázzák, hogy ki jobbos és ki balos, hogy például a károlis hallgatói képviselőket nyíltan fidesz-csicskáknak nevezik, még csak meghívót sem küldenek nekik a HÖOK rendezvényekre. Felhívták a figyelmemet arra is, hogy Nagy Dávid »mozgalmi« karrierje Győrben kezdődött, pontosan azután, hogy Gyurcsány Ferenc furcsa módon megszerezte az MSZP Győr megyei elnöki posztját. A győri egyetem megyei irányítás alatt volt akkor. Sokan emlékeznek rá, hogy feltűnően nagy volt a barátság Nagy Dávid és a megyei elnök között.

Érdekesség, hogy ha a nemzeti-konzervatív kormány legyűrése a cél, a »lázadók« nem válogatnak a szövetségesek közül. Miközben a fideszesnek bélyegzett hallgatókat kiszórják a HÖOK-ból, a Jobbik-közeli embereknek itt-ott jut babér. A szervezkedések szempontjából kulcsfontosságú ELTE BTK hallgatói önkormányzatát például még mindig Szávay István, a Jobbik parlamenti képviselője felügyeli. Idén az ő volt alkalmazottjából, Garbai Ádámból csináltak HÖK-elnököt. Az meg cserébe támogatta Szávay öccsének kinevezését a doktori iskola élére. Nem árt tudni, hogy a HÖK elnöknek vétójoga van a kinevezésben.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neeskens
2012. december 22. 14:48
Azt nagyjából szerintem mindenki tudja, hogy az egyetemi HÖK-ök, amióta világ a világ, tele vannak/voltak ügyeskedőkkel, talpnyalókkal, politikai, vagy üzleti karrierjüket a hallgatói önkormányzat segítségével egyengetőkkel. Ügyes, ugyanakkor rendkívül aljas újságírói húzás, hogy a felsöoktatásban kialakult káosz ellen jogosan fellépő diákokat összemossa az erkölcsileg megsemmisült ellenzéki politikusokkal. Lassan kibontakozik majd a kép, hogy nem a tragikomikusan szereplő kormányzat, hanem az aljas ellenzék tehet mindenről. Szép.
is3
2012. december 22. 11:37
"Lássuk a tényeket " - "A pár éve még (a később a szociális népszavazással eltörölt) tandíjat kivető Bajnai Gordon" Nem sikerült. Próbálkozz újra, ha tényleg a tényeket akarod nézni.
UrbánPiktorMonnyonLe
2012. december 22. 11:24
Nos, hát legyünk tényszerűek: A Fidesz kormányoz, helyesebben a Fideszt bízták meg hogy kormányozzon, de sokszor inkább úgy fest hogy nem kormányoznak ők semmit, kvázi ők keverik a kártyát, ők túrnak az oktatási rendszerben, nem tudom miért olyan furcsa hogy a diákok utcára vonulásának van némi ellenzéki színezete. Furcsa baleset volna ha fideszesek tüntetnének a Fidesz-Kdnp INTÉZKEDÉSEI ellen. Van egy ésszerű tandíj, amit be lehet és be is kell vezetni, megfelelően előkészítve, egyeztetve és kommunikálva, nem félmilliókat egy félévre az orvosin mondjuk és nem egyik napról a másikra, ezt már az előző kormány is akarta de Urbánék lenépszavaztatták. Elég gyalázatos húzás és meglehetősen színvonaltalan ez a nem gyengén homi áthallásos cowboybarátsággal történő operálgatás egy tényfeltárónak titulált cikkben, talán nem kell nagyon kifejteni hogy mér. A Fidesz 2/3-ot kapott a Parlamentben és remekül tönkrevágta a valódi demokráciát, helyette kiépítette a saját kis diktatúráját. A diákok azért mehettek ki az utcára tüntetni mert legalább a HÖOK-ban nem a Fidesz van többségben. Éppen elég hogy a BKK-tól-Vitézkedő ugyebár- a jelentősebb kormányhivatalokig ők vannak ott mindenütt. Az ellenzéknek nincsenek eszközei, mert Pet Urbánék lerombolták a fékek-és ellensúlyok rendszerét, megnyirbálták az Alkotmánybíróság jogkörét, átbuherálták az Alkotmányt a saját érdekeik szerint és még lehetne sorolni hosszan, már csak az maradt hogy akinek nem tetszik az utcára vonul és így vagy úgy de csatlakozik. Nyilván kényelmetlen, de ez van.
laci0011
2012. december 22. 09:39
Gergely,nem szép dolog viktorkát így dehonesztálni,kapni fogsz ezért,ha valaki rájön a kettős csavarra a posztodban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!