Rombolni a tekintélyt

2013. augusztus 23. 14:31

Lázár a nagy hatalmú pénzember meggyomrozásával alighanem támogatókat, szavazatokat akart nyerni. És nem hezitált. Pedig polgári politikusként jól tette volna.

2013. augusztus 23. 14:31
Borókai Gábor
Heti Válasz

Lázár a nagy hatalmú pénzember meggyomrozásával alighanem támogatókat, szavazatokat akart nyerni. És nem hezitált. Pedig polgári politikusként jól tette volna. A konzervatív világ ugyanis tiszteli a tekintélyt. Különösen, ha az kiemelkedő eredményekre alapozott. Márpedig Csányi regionális multivá emelte az OTP-t. Épp ezért illő őt nem kritikátlanul, de teljesítményéhez méltón kezelni. Ha ennek az ellenkezője történik, nem érdemes csodálkozni az irigység kultúrájának elburjánzásán, a rend felbomlásán.

A politikus és a bankár közötti verbális küzdelem ugyanakkor azt is világosan jelzi, hogy a politikai és a gazdasági elit állandó pozícióharcban állnak egymással. A barátságok csak érdekek mentén értelmezhetőek, és kizárólag időlegesek.”

(Részlet Borókai Gábor nyomtatott Heti Válaszban megjelent vezércikkéből.)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2013. augusztus 23. 20:21
Polgári politikus? Ugyan már! Egyszerű fideszes tahó.
szalámis hegedű
2013. augusztus 23. 20:09
Állami díjas orbánseggnyaló nyálgép.
tevevanegypupu
2013. augusztus 23. 18:05
Ugyan mar..ez egyaltalan nem tema a vilag nyugati felen, ott ugy osztjak-apritjak egymast politikusok es bankarok ha az erdekeik ugy kivanjak. Ez csak nalunk szokatlan. Konzervativ vagy liberalis mind egykutya e tekintetben. Lazar pedig mindig ilyen volt es talan nem is baj feltetlenul, ha van egy vasokle a fidesznek is. Nem kell minden fidesz vezetonek szimpatikusnak lenni. Es..ugy egyebkent vajon nem volt igaza? Csanyi meglehetosen sokat (es valoszinuleg igazsagtalanul sokat) nyert a devizahiteleseken.
perszekutor
2013. augusztus 23. 17:41
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!