Nem kellene segíteni Ukrajnának?

2014. február 21. 12:35

Telefon a magyarlakta településekre, hogy mire van szükségük és telefon oda is, ahol nincsenek magyarok, de sok ezer szenvedő ember van.

2014. február 21. 12:35
Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

„Amikor gyerek voltam és kitört a romániai forradalom, akkor megmozdult az ország, kamionok tucatjai indultak meg Erdély irányába gyógyszerrel, tartós élelmiszerrel, takarókkal, hogy segítsünk a rászorulókon. Akkor felemelő volt a határokon átnyúló segítség élménye. Lehet, hogy a szociális munkás jön elő belőlem ma, amikor látva az ukrajnai polgárháború képeit, ismét erre gondolok. Mégsem mozdul senki. Ennyire érzéketlenek lettünk? 

(...)

Ebben a helyzetben nekem nagyon kevés az, hogy a miniszterelnök beül egy helikopterbe és repül egy kört a határ felett. Ennél sokkal több kell. Egyértelmű humanitárius gesztusok kellenek. Telefon a magyarlakta településekre, hogy mire van szükségük és telefon oda is, ahol nincsenek magyarok, de sok ezer szenvedő ember van. Az ilyen gesztusokkal, a valódi segítséggel tudunk elismerést kivívni magunkkal és nem azzal, hogy rezsiharcot vívunk emelt óraszámban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. február 21. 19:07
Ukrajna sorsa már el van döntve. A kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy aki átjön, mint menekült, emberi sorsa legyen. Kijevbe valószínűen be sem lehet menni. Őrület, mi van Magyarországon! Minden "okos" szükségét érzi annak, hogy üssön Magyarországon egy jó nagyot, mindegy, hogy annak, amit szajkóz, van-r relevanciája, avagy sem. Fő, hogy lejáratásra alkalmas posztokat olvassanak a határainkon túl. Szánalmas
kamasuka
2014. február 21. 16:27
Szólnak ha kell. Eddig nem szóltak, mert nyugi van Kárpátalján. Az egy szem debilj Gajdoson kívül - aki most cseszheti a karrierjét - senkinek az esze nem ment el az ottani magyarok közül, és nem nyilatkozott baromságokat.
nyugalmazott tanár
2014. február 21. 16:12
Nem kellene segíteni Ukrajnának? Ki tart vissza?
tóth mária
2014. február 21. 15:17
A Baptisták már úton vannak segéllyel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!