Fellépés a terror ellen

2015. november 19. 07:39

Az aktuális biztonsági helyzetből fakadó beavatkozási kényszer és a militáns iszlamizmust megkerülhetetlen tényezővé emelő előzmények és felelősök azonosítása egyszerre kell, hogy az európai válaszadás mikéntjét meghatározzák.

2015. november 19. 07:39
Zord Gábor László
Magyar Nemzet

„Az aktuális biztonsági helyzetből fakadó beavatkozási kényszer és a militáns iszlamizmust megkerülhetetlen tényezővé emelő előzmények és felelősök azonosítása egyszerre kell, hogy az európai válaszadás mikéntjét meghatározzák. Akármelyiket is tussoljuk el, a reakció taktikai szintű, ezáltal hosszú távon hatástalan marad vagy kontraproduktív lesz. Csak a stratégiai megközelítéstől remélhet a kontinens kielégítő eredményeket. Magyarán azt, hogy ne legyen fizikai létében odahaza fenyegetve, ne kelljen rettegve koncertre menni, vagy éppen repülőre ülni egy mediterrán nyaralásra tartva; másodsorban pedig azt, hogy elapadjon a közvetett és közvetlen veszélyeket egyaránt hordozó migránsáradat.

Mindebből nyilvánvaló lépések fakadnak. Európának csak az elfogadható állami lét helyreállításának potenciálját hordozó szereplők támogatásával szabad foglalkoznia, és mindenféle hagymázas, »mérsékeltnek« hazudott szélsőséges csoportok útján demokráciát teremtő elgondolást el kell vetnie; nem szabad tovább azzal áltatnia magát, hogy csak az ezzel kísérletező Egyesült Államok és említett, tekintélyelvű vazallusai lehetnek a hasznos szövetségesei. Kezdeményezni kell, nagy levegőt venni, és keresni Törökország, Irán és Oroszország partnerségét is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. november 19. 10:30
Ezt imádom, remek hír: "Orbán leg.cizése miatt zuhan a Magyar Nemzet ma 07:34 Simicska Lajos sokat bukott anyagilag Orbán miatt/ A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) harmadik negyedéves adatai szerint átlagosan heti 25 468 példányt sikerült értékesíteni Simicska Lajos napilapjából, a Magyar Nemzetből. Így ezzel az idei évet tekintve 27,9 százalékos a "veszteség". Simicska Lajos februári kirohanása - Orbán Viktor egy g.ci, nyilatkozta a milliárdos vállalkozó - igencsak megviselte a napilap értékesítését a Matesz adatai alapján, bár már önmagában az Orbán-Simicska vita is szerepet játszhat az eladások csökkenésében- írja az mfor.hu. Az idei harmadik negyedévben 11,2 százalékkal adtak el kevesebb lapot, mint a másodikban. Ezt egy 13,4 és egy első negyedéves 6,3 százalékos zsugorodás előzte meg. 2014 július-szeptemberéhez képest pedig már vásárlóik harmadát elbukták, a friss auditált adat ugyanis 30,2 százalékkal kevesebb. Blikk-összeállítás"
Mich
2015. november 19. 08:53
"Európának csak az elfogadható állami lét helyreállításának potenciálját hordozó szereplők támogatásával szabad foglalkoznia, és mindenféle hagymázas, »mérsékeltnek« hazudott szélsőséges csoportok útján demokráciát teremtő elgondolást el kell vetnie." Ennyi.
antioligarcha
2015. november 19. 08:04
A fő gond az, hogy a repülőgép anyahajók a Közel-Keleten vannak és védelmezik Dubai sivatagi síterepeit meg az olajkutakat az Iszlám Államtól. Amíg az olajkutak 1000 kilométeres körzetében élő százmilliók azt látják, hogy néhány nyugatiak által kreált arab "hercegség" jól él és az olajkitermelési koncessziók pedig nyugati cégek kezén vannak, addig soha nem lesz béke. Ha pedig az anyahajók eljönnek onnan, akkor néhány hónapon belül egész Szaúd-Arábia és az olajkutak az Iszlám Államé. Hosszú, több évtizedes alacsony intenzitású háborúra vagy a kőolaj lassú mellőzésére kell felkészülnünk.
balbako_
2015. november 19. 07:48
"Mindebből nyilvánvaló lépések fakadnak. Európának csak az elfogadható állami lét helyreállításának potenciálját hordozó szereplők támogatásával szabad foglalkoznia" Ha a dagályos mondat arra irányul, hogy a jelenlegi vezetéstől meg kell szabadulni Merkeltől Junckerig akkor ezt írja le, ha nem azt jelenti akkor marhaság....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!