Oktatásügy? Ugyan!

2016. március 10. 14:05

A szélsőbaloldali Gyurcsány-párt javában mozgósít („Fegyverbe!”, üvöltik, mint 1919-ben), továbbá álcivilek, Soros-kitartottak és hídlezáró anarchisták fémjelzik e roppant nemes versengést.

2016. március 10. 14:05
Papp Viktor
Magyar Idők

Az oktatási rendszer legdühödtebb ellenfelei állandóan a gyerekek érdekeire hivatkoznak, miközben tevékenységük legfőbb célja éppen ezt cáfolja nap mint nap. A legújabb egyéni kezdeményezés jegyzője, egyben a liberális média egynapos sztárja egy budapesti elitgimnázium tanárnője, aki kerek perec bejelentette, hogy március 15. után nem fog a gyerekeknek osztályzatokat beírni. Ő így tiltakozik az oktatás rendszere ellen. Mi van? Neki ezt is lehet? De hiszen az iskola pedagógiai programja rögzíti a jegyek beírásának rendjét! A hölgy lépése és főleg a kommentárja viszont nem egyszeri – és főleg nem egyszemélyes – akcióról árulkodik. Nem lehet eldönteni, hogy csak szószátyárság volt vagy véletlen elszólás, hogy az igazi gondot érettségi idején okozhatják. Okozhatják?! Ugyan mivel? Közben állandóan a „gyerekek érdekére” hivatkoznak, valójában viszont félrevezetik a gyerekeket azzal, hogy politikai okokból nem kell iskolába járni, és ezzel hőssé lehet válni.

A tiltakozók olyan játszmába kezdtek, amelynek célja már régen nem a létező vagy általuk annak vélt hibák korrigálása. A befolyásos ultraliberális jogvédő szervezetek egyből felső szintű jogi védelmet és minőségi jogszolgáltatást nyújtanak, ha az az Orbán-kormány politikája ellen bárki által felhasználható. A szélsőbaloldali Gyurcsány-párt javában mozgósít (»Fegyverbe!«, üvöltik, mint 1919-ben), továbbá álcivilek, Soros-kitartottak és hídlezáró anarchisták fémjelzik e roppant nemes versengést. De a mindent megbénító általános sztrájk megszervezésével válik egyértelművé, hogy március 15-én kormányellenes háború kiprovokálása immáron a tét.
Oktatásügy? Ugyan! Gyenge ürügy már. Tudatos, szervezett rombolás zajlik, ki tudja, milyen végeredménnyel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. március 10. 15:50
ez a népámítás nem fog menni. Lehet, hogy a sorosozás, idegen bérencezés általában hatékony, de túl sok embernek van gyereke, unokája, hogy láthassák: az oktatásüggyel tényleg baj van. Ha az egészségügyisek is a tanárok mellé csapódnak, lehet, hogy még a propaganda-atombomba, a migráncsozás is kevés lesz. Juteszembe, mi a teendő migráncsinváziós szükségállapot esetében? Lelőhetjük büntetlenül az idegesítő szomszédot, vagy arra várni kell még egy kicsit, a terroristás szükségállapotig?
pollip
2016. március 10. 15:49
GyF azt akarja, hogy az ő szemüket lőjék ki. Nem lesz szemkilövés, aki ezért megy, otthon is maradhat:-))))
madarasi.abel
2016. március 10. 15:42
"Soros-kitartottak és hídlezáró anarchisták" Most a fekete ruhás ápolókra gondol? Vagy a Quaestor károsultakra? Valaki segítsen, ki zárt le még hidat mostanában?
antioxi
2016. március 10. 15:27
A helyzet komoly, nem lehet bagatellizálni! Jogos a pedagógusok "lázadása" egy sor kérdésben, mert a klik-et elbaszták. De a jogos igényekre rátelepedett az összes kormány-ellenes "politikai hiéna", ez jó tudni. Most kell megmutatni kormánynak mennyire képes a probléma valódi megoldásra és mennyire képes pozitiven együtt lenni a nemzeti érdekekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!