Khan példája

2016. május 09. 18:53

Khan épp annak a mintapéldája, hogy a bevándorlók nem minden esetben alkotnak párhuzamos társadalmat, hanem képesek lehetnek sikeresen integrálódni is az őket befogadó közösségbe.

2016. május 09. 18:53
Balog Levente
Krónika

„Bár egyesek vészharangokat kongatnak, és Khan sikerét az Európa iszlamizálódása felé vezető út újabb állomásaként hirdetik, a már Londonban született politikus épp annak a mintapéldája, hogy a bevándorlók nem minden esetben alkotnak párhuzamos társadalmat, hanem képesek lehetnek sikeresen integrálódni is az őket befogadó közösségbe.

Khan jogászdiplomát szerzett, majd belépett a Munkáspártba, ahol fényes karriert futott be: miután képviselő lett, többek között a közlekedési miniszteri tisztséget is betöltötte, hogy aztán az idei önkormányzati választáson a nyugati világ egyik legfontosabb metropolisának első emberévé válaszszák. Ugyan Khan muzulmán, távol áll tőle a vallási fanatizmus – egy baloldali párt politikusaként ez enyhén szólva is furcsa lenne.

Hogy mennyire nem illik bele a muzulmán bevándorlókról alkotott sztereotípiákba, az is jelzi, hogy radikális iszlamista körök életveszélyesen megfenyegették, amiért megszavazta az azonos neműek házasságát lehetővé tévő törvényt, sőt egy imám még fatvát is kiadott ellene, amelyben egyenesen kétségbe vonta, hogy voksa nyomán Khan egyáltalán muszlim-e még.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2020. október 18. 00:44
Nyeu-szerte már megfigyelhető volt, hogy választásokat az ő szavazataik döntenek el, eddig ez az első nyerésük és nem kicsi! Szakértő szerint a muszlimoknak ez a győzelem hatalmas lelki muníciót adott.
gatyakorc
2017. szeptember 23. 11:47
Szarajevó jelenlegi polgármestere, Ivo Komšić római katolikus boszniai horvát, pedig az ország lakosságának majdnem fele muszlim (a boszniai szerb köztársaság lakosságát nem számítva pedig a többsége az). Az elmúlt három évben nem fejezte le senki, ennyit a debil sztereotípiákról.
na még ez is
2016. június 03. 19:23
Olvassátok már el az egész tudósítást könyörgöm. Egy szóvalbem.mondta higy sok a fehér férfi, hanem arról beszélt, higy furcsa, higy egy annyira sokszínű városban, mint London, a 16 tagból szinte mind fehér és csak 3 nő van. Majd arról beszélt hogy mennyire fontos pl. A női nézőpont egy olyan vállalatnál, melynek metróállomásain évek óta nő a nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma. Ez egy klasszikus kiragadott mondat félremagyarázva. Sőt igazából még az seem, mert szó szerint ilyet egyáltalán nem mondott...
balbako_
2016. május 25. 08:54
London többségét alkotó csoport jelöltje hol itt az integráció? Ha netán fehér, angol polgármester lenne, akkor beszélhetnénk róla, de így nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!