A Combino kísértete

2017. június 27. 17:48

Kísértet járja be Budapestet, a Combino kísértete.

2017. június 27. 17:48
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Mandiner

Emlékeznek? Meglehetősen hosszadalmas nyűglődés után a BKV 2003-ban írta alá a szerződést a Siemenssel az új, alacsony padlós nagykörúti villamosokra, a Combinókra. A szerelvényeknek 2004-ben kellett volna megérkezniük, ehhez képest az első villamos 2006 márciusában érkezett meg Budapestre. Július 1-jén helyezték forgalomba, és mindjárt hibák sora mutatkozott. Elsősorban az ajtókkal volt baj, de egyszer a fékolaj is elfolyt, a szerelvényt kocsiszínbe kellett vontatni. Eredetileg légkondicionálás sem volt, a lakosság követelésére, utólag szerelték be a kocsikba.

A villamosbeszerzés Demszky Gábor 2006-os főpolgármesteri kampányának fontos eleme volt, a sorozatos meghibásodások miatt azonban éppen fordítva sült el a dolog. Az ellenzék politikai tőkét igyekezett kovácsolni az ügyből, Demszky pedig nem győzött magyarázkodni.

Az ellenzék a végén mégis veszített, a villamosok pedig azóta is komolyabb gondok nélkül járnak.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gutyanj
2017. június 28. 20:07
Én érzek némi jogos analógiát. Anno a villamosokkal is rengeteg baj volt eleinte, amit az ellenzék persze hogy ki akart használni. Most is pontosan ez van. Nincs ezzel gond, mindenki fújja a magáét. A metro meg majd menni fog, az a dolga, az ellenzéknek meg a sivalkodás.
br-o
2017. június 28. 08:44
Értem én, mire gondol a szerző, de kikívánkozik belőlem, hogy eleddig csak és kizárólag kényelmetlen villamosokat és új metrókocsikat sikerült beszereznie a városnak. Ülni kényelmetlen rajtuk, állni és kapaszkodni kényelmetlen rajtuk. Csak a sofőr utazik kényelmesen.
zakar zoltán béla
2017. június 27. 22:07
Comb Inog, ha Gaby fotoapparátCSÍKJAI benyomulnak a fénymásoló budoÁRba?!
=nessuno=
2017. június 27. 21:25
Ezzel mit tetszik mondani, hogy a fidesz sem jobb az ótvar kommunistáknál??? Ezért érdemes volt leváltani őket... :D:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!