Az álmom, hogy a NATO vezetősége Moszkvába költözzön!

2017. augusztus 16. 20:05

Hiszem, hogy nagy jövő áll Oroszország előtt, hiszen az egy valós híd lehet a kelet és a nyugat között.

2017. augusztus 16. 20:05
Dalai Láma
Kommerszant

„A szerelem egy dolog, de a krízis úgy látszik, csak komolyabbá válik. Nem az általunk is átbeszélt humanitárius értékek azok, amelyek előreviszik az emberiség fejlődését. Nem a közjó, hanem a »minden ember magáról gondoskodik« elv munkál inkább a világban. Nézze csak meg Amerikát, Törökországot, Európát, vagy Oroszországot. Erősödnek az autoritárius trendek, egyre többen vágynak egy »erős kézre« – nem csak Oroszországban érzik ezt sokan a saját bőrükön.

Az újságíók mindig pesszimisták, a dolgok negatív oldalát látják. Ahogyan arról korábban is beszéltünk, éppen elég negativitás van a világban. De nézzük csak meg Amerikát: sokan kritizálják a Fehér Házat – többen azok közül, akik támogatták Donald Trumpot, most ellene fordultak. Vagy ott van például Oroszország: demonstrációk folynak a korrupció ellen – ez Sztálin idején nem lett volna lehetséges. Szóval nem olyan gyorsan, mint szeretnénk, de eljönnek a változások. Hiszem, hogy nagy jövő áll Oroszország előtt, hiszen az egy valós híd lehet a kelet és a nyugat között. 

Az oroszok is remek emberek. Ők már szenvedtek eleget a diktatúrák alatt, ezért nem gondolom, hogy Oroszország ismét diktatúrává fordulna.

Ami pedig Amerikát és Oroszországot illeti...tudja, az álmom, hogy a NATO vezetősége Moszkvába költözzön. Az orosz mentalitás szerint ugyanis a NATO az ellenséges erők szimbóluma. Ha a NATO irodája Moszkvában lenne, az pszichológiailag mindent megkönnyítene – végre olyan érzésünk lehetne, hogy az amerikaiak és önök egy oldalon állnak! Attól tartok azonban, ilyen javaslatokat Amerikában nem lehetne keresztülvinni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2017. augusztus 17. 20:49
Bár nem pont ugyanígy, de Putyin is pedzegette már ezt.
Mich
2017. augusztus 16. 23:30
Dalai Láma: "Oroszország... egy valós híd lehet a kelet és a nyugat között." Milyen igaz...! De az USA ezt nem akarja - fél tőle...!
Magyari Béla
2017. augusztus 16. 21:28
egy katona ismerősünk azt mondta, sokkal szebb a nápolyi tél, nem bírja ő már azokat a rettentő hideg orosz teleket!
Rugo
2017. augusztus 16. 21:27
Onnan pedig Putyin cár biztosítana számukra egy Szibériai utat - csak oda, természetesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!