Válasz Guterresnek

2018. január 27. 09:39

A jelek szerint egyre többen meghallják és megfogadják a híres magyar szállóigét: „Nyergelj, fordulj!”

2018. január 27. 09:39
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Az illegális bevándorlási és a vele járó bűnözési hullám minden idők legnagyobb terrorfenyegetettségét és a mindennapi élet biztonságának példátlan romlását idézte elő Európa sok városában. Ezért minden államnak az lenne a kötelessége, hogy megvédje saját határait, ezáltal a saját és az unió állampolgárait. 

A baloldali, migrációhívő ENSZ-főtitkár még mindig nem látja be, hogy le kellene szállnia a magas lóról, mert az bizony döglött. Ám a jelek szerint egyre többen meghallják és megfogadják a híres magyar szállóigét: »Nyergelj, fordulj!« Jó jel, hogy az EU menekültügyi rendszerének reformjáról csütörtökön Szófiában tárgyaló belügyminiszterek közül többen is a 2015 óta nyíltan és következetesen képviselt magyar álláspontot támogatták, elutasítva a brüsszeli kötelező migránselosztási kvótát. A V4-ek nemzeti identitás- és szuverenitásvédő táborához csatlakozott a horvát belügyminiszter is, aki szerint minden országnak joga, hogy megvédje határait, és eldöntse, kit enged be saját területére. A német belügyminiszter pedig kijelentette, észszerű megoldás lenne, ha egyelőre lezárnák a menekültek kvótákon alapuló elosztásáról folytatott vitát, és más ügyekre összpontosítanának. Erre a kompromisszumra nyilván a német társadalom növekvő elégedetlensége és a kormányalakítás példátlan elhúzódása késztette Thomas de Maizière-t, de talán az is, hogy a bő egy hónap múlva esedékes olaszországi választásokat minden bizonnyal a migráció- és kvótaellenes politikai erők nyerik meg. Amelyek csattanós választ adnak majd Guterresnek is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2018. január 29. 10:12
"Teljesen elment az e(n)sze – tömören így válaszolhatnánk az ENSZ főtitkárának legújabb irományára" Nos, nem valószínű. Ezt - hogy ennyire hülye legyen - még a "nyolcáltalánosos" Schulzról sem tudnám elhinni, Guterresről még kevésbé. Azt sokkal valószínűbbnek tartom, hogy személyes érdekeltségét "érzékenyítették" a sorosi idea irányába. Csábítással, vagy zsarolással - egyre megy. A költségekre jut bőven abból a bizonyos 18 milliárdból. (Dollárban értve.)
Mich
2018. január 27. 13:21
ENSZ-főtitkár a döglött lovon - ő "vezeti" a Világot...
még fokozza
2018. január 27. 10:28
Ez nem szállóige, ha jól tudom, Esterházy idézet.
Antigoné
2018. január 27. 09:45
A biztonsági ás kultúrális kockázatokon túémenően látni kell,hogy Portugáliában is nagy a fiatalok munkanélkülisége, a portugál ENSZ-főtitkár pedig még újabb eltartandókat akar Európa - és hazája - nyakára hozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!