Éjjel-nappal Combino

2011. április 28. 17:03

Éjjel-nappal közlekedni fog a nagykörúti 6-os villamos, jobb buszszolgáltatás érhető majd el a reptereken és sűrűbben jár majd a 173E - írja a hvg.hu. Szombat este már nem indul el a 906-os éjszakai buszjárat, helyette egész éjjel közlekedik a 6-os villamos. Ez minden éjjel így lesz, ilyenkor a villamos 15 percenként közlekedik.

2011. április 28. 17:03

Május 1-jén lép életbe a fővárosi közösségi közlekedést meghatározó, a járatok forgalmi jellemzőit tartalmazó új paraméterkönyv - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Szombat este már nem indul el a 906-os éjszakai buszjárat, helyette egész éjjel közlekedik a 6-os villamos. Ez minden éjjel így lesz, ilyenkor a villamos 15 percenként közlekedik.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló 200E autóbusz üzemidejét meghosszabbítják, hogy a késő esti és éjeli órákban érkező utolsó repülőgépekről is legyen tömegközlekedési kapcsolat Budapest központja felé. A 200E autóbuszok ezért meghosszabbított üzemidőben éjjel 1:16-ig indulnak a reptérről májustól, a metró üzemzárása után Kispesten csatlakozva a belváros felé közlekedő éjszakai buszokhoz. A ráckevei HÉV új menetrendet kap, amellyel a BKK szerint a vonalközi átszállások száma lecsökken, jelentősen javul a szolgáltatás színvonala. A 21:05-kor induló vonat a zsúfoltság csökkentése érdekében Dunaharaszti helyett Tökölig közlekedik.

Módosul a Deák Ferenc tér térségében a 105-ös busz útvonala, a Gyöngyösi utca felé haladva nem kerüli meg az Erzsébet teret. A módosítás indoka az, hogy a járatot többségében használó, az Andrássy út felé a téren átutazó utasok így jelentős időt, utazásonként 4-5 percet takarítanak meg.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thoromen
2011. április 29. 07:17
Elvileg mindig lesznek őrök.
Csigorin
2011. április 28. 18:36
A metro jarhatna igazan meg egy oraval tovabb, akkor nem szivnek allandoan ha fel 11kor szall le a gepem. Felora amig a csomagokat kiadjak, es a 23.15os utolso metronak meg integetni se tudok, az ejszakaik meg csak kesobb mennek tobbnyire. Egyebirant teljes mertekben egyetertek.
Honfi-fi
2011. április 28. 18:23
Amennyiben a 6-os vonalon egész éjjel jár majd a Combinó, akkor javaslom, hogy alaposan erősítsék meg a járatot állandó biztonsági őrökkel. Az éjszakai utazó közönség, nem egészen ugyan olyan, mint a nappali ugyanis. És komolyabb őrzés nélkül a Combinókból, nagyon hamar, csak Rombínók lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!