Huszonötezren akartak átjelentkezni választás előtt

2014. április 04. 16:32

Huszonnégy óra alatt több mint 25 ezren kértek átjelentkezést a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalán keresztül, ez lelassította az online ügyintézést – közölte az MTI érdeklődésére az NVI péntek délután.

2014. április 04. 16:32
Az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n lehetett délután 4 óráig online kérni, ha valaki a szavazás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen kíván szavazni. Ugyancsak 16 óráig tudják a nemzetiségi névjegyzékbe vettek kérni törlésüket a nemzetiségi névjegyzékből, ha nemzetiségi lista helyett inkább pártlistára kívánnak szavazni.
 
Az internetes rendszerben azonban túl sokan akarnak egyszerre ügyet intézni, emiatt vannak fennakadások. Az NVI az MTI érdeklődésére közölte, 24 óra alatt több mint 25 ezren kértek átjelentkezést, és ez lelassította az online ügyintézést. A 16 órai határidő a fennakadás ellenére jogvesztő, azt nem lehet meghosszabbítani, és azután senkit nem lehet felvenni a szavazóköri névjegyzékbe.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2014. április 05. 03:28
Elmondom mi van! Csomóan elköltöznek, de a lakcímkártyát nem intézik el, csak ha muszáj, most ennyien kaptak észbe, hogy ha szavazni akarnak át kell jelentkezni és el kell intézni amit eddig nem tettek meg!
bookmark
2014. április 04. 21:34
Szerintem az antiszemita jobbikra kismértékben szükség van, úgy mint a szunyogriasztóra. Távoltartják a nem kivánt bevándorlókat.
blind
2014. április 04. 18:45
SZAVAZZ A JOBBIK ELLEN, ha még számít neked ez az ország! https://www.youtube.com/watch?v=1bMkN5eiJOQ A csendőrség visszaállítása (Magyar Gárdával közös működéssel) A halálbüntetés bevezetése (plusz kémiai kasztrálás az erőszaktevőknél) Az Európai Uniós gyarmatosítás elleni védekezés (kilépés az EU –ból) Ez ugye nem Magyarország? ÉS A FIDESZ ELLEN, hogy A DEMOKRÁCIÁRA SZAVAZZ! "A Fidesz-kormány a 2010. évi országgyűlési választásokon nyert alkotmányozó erejű, kétharmados parlamenti többségét kihasználva a hatalmát kontrollálni hivatott, független intézmények irányítását az iránta elkötelezett személyekre bízta, vagy a törvények átírásával szűkítette az ellenőrzés lehetőségét. A Fidesz kormányzása alatt megszokottá vált a törvények szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül, gyakran parlamenti képviselők által kezdeményezett indítvány formájában történő elfogadása. Az így megalkotott törvények nem a polgárok javát, hanem a hatalom és a hozzá kötődő szűk elitcsoportok pillanatnyi érdekeit szolgálják" – áll a Transparency International és a Költségvetési Felelősségi Intézet által közzétett dokumentumban. http://www.transparency.hu/mitvalasztunk?bind_info=index&bind_id=0
Mandi NER
2014. április 04. 17:48
Az átjelentkezés CSAK azt jelenti, hogy az illető MÁS KÖRZETBEN SZAVAZ A MAGA LAKHELYE SZERINTI SZAVAZÓLAPON. Vagyis nem befolyásolja a tartózkodási helye szerinti eredményt!!!! nekem is az utolsó pillanatban jutott eszembe ezt megtenni, és én is éreztem, hogy a rendszer lassúbb -- de hamar sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!