„Ez nevetséges viselkedés!” – nekiment Magyarországnak Johannes Hahn brüsszeli biztos

2022. november 17. 22:31

Ez nem a pénz nagyságáról szól, ez tisztán politikai zsarolás – véli Az EB tisztviselője.

2022. november 17. 22:31
null

Ez nem a pénz nagyságáról szól, ez tisztán politikai zsarolás – ez a véleménye Johannes Hahn költségvetési biztosnak arról, hogy az Orbán-kormány a tagállamok közül egyedüliként meg akarja vétózni az Ukrajnának szánt uniós támogatásról szóló jogszabály elfogadását – számol be a Népszava. A politikus ugyanakkor megerősítette az Európai Parlament költségvetési bizottsága előtt, hogy a zsarolás nem fogja befolyásolni a biztosi kollégium Magyarországról alkotott véleményét.

Hahn azt is kijelentette, „ez nevetséges viselkedés, tudom, hogy miért csinálják.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pár nappal ezelőtt kijelentette, Magyarország nem járul hozzá a közös hitelfelvételhez, amelyből az EU27-ek jövőre 18 milliárd euró pénzügyi segítséget nyújtanának a háborúban álló kelet-európai országnak. A magyar külügyminiszter azzal magyarázta ezt, hogy a járvány idején a kormány egyszer már támogatta a közös hitelfelvételt és az több mint elég volt – írja a lap.

Nyitókép: Johannes Hahn költségvetésért felelős uniós biztos sajtótájékoztatót tart az Ukrajnának nyújtott rendszeres pénzügyi támogatásról szóló bizottsági tervről Brüsszelben 2022. november 9-én. Az Európai Bizottság havi 1,5 milliárd eurós, összesen legfeljebb 18 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot javasol Ukrajna 2023-as finanszírozási szükségleteinek fedezésére.MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. november 19. 08:35
Vonyítsatok Putyin szopó, fideszes köcsögök, van miért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dezilluzionista
2022. november 18. 12:33
Pregnáns.
Jooee
2022. november 18. 11:05
Hanh-ka! Jegyezd meg, a botnak mindig két vége van.
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. november 18. 11:04
Magyarország azért vétóz, mert joga van hozzá. Más indok nem kell. Ha meg ez annyira nevetséges, akkor lehet nevetni. Jó szórakozást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!