Deutsch Tamás: Most komolyan, „who the fuck is” Magyar Péter?

2024. április 19. 12:00

A következő európai parlamenti ciklusban lesz a Fidesznek új pártcsaládja – húzta alá lapunknak Deutsch Tamás. Vitázna-e a riválisokkal? Mit gondol Magyar Péterről? Mi van az EU-forrásokkal? Interjú a kormánypártok EP-listavezetőjével.

2024. április 19. 12:00
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Lesz EP-választási vita Magyar Péterrel és a többi listavezetővel?

Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Magyar hozhat magával akár nadrágszíjat és diktafont is.

Egyébként Magyar eredetileg Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel akart vitázni. Ez csak a B terv neki.

Úgy látszik, a dollárbaloldalon a régi és az új messiásoknál is egyaránt töretlen gyakorlata van az ilyen levélírogatásoknak.

Karácsony Gergely Taylor Swiftet hívta, Magyar pedig Orbán Viktort.

„Úgy hazudik, mint Gyurcsány, azon az úton jár, mint Márki-Zay” – ezt írta az új pártvezetőről. Ő pedig odakommentelte: „Ez kevés lesz, Tomi.” Mit szól?

De most komolyan, „who the fuck is” Magyar Péter? Ennyi.

„Azért dolgozunk, hogy a magyar emberek érdeke maradéktalanul érvényesüljön” – mondta a fideszes EP-képviselőkről. Az előző öt évben Brüsszel visszatartotta a nekünk járó forrásokat, kötelezettségszegési eljárások indultak és a Fidesz kikerült az egyik legnagyobb pártcsaládból. Ez lenne a hatékony érdekképviselet?

Viccesen szoktam mondani, hogy önmagunk dicséretét ne bízzuk másra, mert a végén elmarad. Így itt és most csupán azt a tényt rögzítsük, hogy ha a magyar érdekek képviseletében a harcokat, a konfliktusokat, a küzdelmeket nem vállaltuk volna az előző években az Európai Parlamentben, akkor minket, magyarokat már rég letöröltek volna a politikai térképről. A cunami vagy a forgószél barátságos nyárdélutáni szellőcske ahhoz képest, amilyen erejű mostanság a brüsszeli bürokrácia zsarolása, politikai nyomásgyakorlása ellenünk. Ilyen vérzivataros időkben kellett, kell megvédenünk a hazánkat, a magyar embereket, a magyar nemzeti érdeket.

Hogy áll a bizonyítvány?

A Magyarországnak járó uniós források teljesen jogszerűtlen visszatartása kapcsán hosszú ideig tagadták, de végül már nem is leplezték a brüsszeli bürokraták az igazi céljukat, ami nem volt más, minthogy

politikai okokból konkrétan tönkre akarták tenni Magyarországot, hogy ezzel is az ellenzéket segítsék hatalomra a magyar költségvetés bedöntésével. Hát nem sikerült.

A testetlen vádaskodás helyett, végül kénytelenek voltak leülni velünk tárgyalni. „Rendszerszintű jogállamisági sérelmek vannak”, harsogták a brüsszeli bürokraták éveken át. „Rendben, barátaink, ha így gondoljátok, akkor legyetek kedvesek, mutassátok meg pontosan, mely jogszabályok, mely pontjaival van gond”, mondtuk erre. És kénytelenek voltak konkrétumokat mondani és így minden kifogásokat orvosolni tudtuk. Varga Judit, Bóka János, Navracsics Tibor és Orbán Viktor végül egy komoly politikai sakkjátszmában túljárt a brüsszeli bürokraták eszén.

Sakkot adtunk vagy mattot?

Ez egy olyan sportág, ahol a szabályok tiltják számunkra a mattot. Viszont több mint 10 milliárd eurónyi jog szerint nekünk járó uniós forrást sikerült felszabadítanunk, folyamatosan érkeznek a pénzek.

Deutsch Tamás: Nem leszünk bevándorló ország!

Lesz új pártcsalád?

Kezdjük ott, az egyik legjobb döntésünk volt, hogy az égbekiáltó politikai árulást elkövetve az európai baloldalhoz átálló Európai Néppártból kiléptünk.

A néppárti tagságunk utolsó éveiben a nemzeti érdek érvényesítésétől vitt el rengeteg energiát a saját frakciótársainktól folyamatosan ránk zúduló „baráti” tűz elhárítása. A néppártiak állandóan hátba támadtak minket vagy éppen Magyarországon kampányoltak a politikai ellenfeleink mellett. Bővítettük a mozgásterünket azzal, hogy a hátunk mögött hagytuk ezt az őrültek házát. Az új ciklusban lesz európai politikai családja a Fidesznek.

A migráció kapcsán az EP végül elfogadott egy olyan csomagot, amivel lényegében bevezetik az elosztási kvótákat, ami ellen lassan egy évtizede ágál a magyar kormány. Ez vereség?

A migrációs paktum vereség egész Európa számára. Az Európai Parlament baloldali többségének döntése katasztrofális.

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekes körülmény, hogy ebben az ügyben Donald Tuskkal fújunk épp egy követ.

Az új jogszabály a lényegét tekintve felszámolja az Európai Unió külső határainak védelmét és helyrehozhatatlanul szétveri az Európai Unió egységét. De

nem fogjuk engedni, hogy Magyarországból bevándorló országot csináljanak.

Ami Tuskot illeti: a valóság néha bekopog minden politikus ajtaján, ezért még a balliberális lengyel miniszterelnök is kijelentette, nem fogja végrehajtani a jogszabályt.

Ha már lengyelek: marad a kőkemény háborúellenes álláspont? Nem lenne jó taktika visszacsavarni ebből?

Emberéletekről van szó. A háborúnál rettenetesebb dolog nehezen képzelhető el. Mindig mindenkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy háborúk kitörését megelőzzük, ha pedig kirobbant, akkor a háborúk azonnali befejezése, a béke megteremtése érdekében kell cselekedni. Ebből a békepárti álláspontunkból nem engedünk, mert nem engedhetünk.

Azt tartja, hogy Brüsszel ma háborús uszítóként viselkedik?

Persze. Tragikus, egyben mélységes csalódás, hogy a Béke Nobel-díjas Európai Unió a saját polgárainak elemi érdekeivel szemben minden áron egy kilátástalan fegyveres konfliktust forszíroz.

Miért volt szükség ekkora sorcserére a Fidesz-KDNP EP-listáján?

Fontos, hogy legyenek a Fideszes és KDNP-s képviselők között tapasztalt, akár politikai veteránnak is mondhatók. De a legfontosabb, hogy egy-két ciklusnyi európai parlamenti munka után a képviselőink hazahozzák az ott megszerzett politikai tudást, tapasztalatot. Ezért mindig nagyon fontos újabb és újabb képviselők csatasorba állítása, ha tetszik a vérfrissítés.

Hány mandátummal számolnak?

Nem lesz több huszonegynél.

A Momentum és a DK nem csinál titkot abból, hogy a képviselőik közreműködtek az uniós intézményekkel a forrásmegvonások érdekében. Ettől függetlenül, létezik olykor együttműködés a kinti magyar EP-tagok között?

Ilyenre még elvétve sincs példa, hiszen a dollárbaloldali képviselők nem a magyar érdeket képviselik, ezért nem is keresik a velünk való együttműködés lehetőségét. Számukra a magyarok rossz társaság.

A teljesítményt helyettesítő demagógiát és a gyári hazaárulást kimaxoló Momentum jelenleg már a puszta politikai továbbéléséért küzd, tekintve, hogy a szintén az ebben a műfajban utazó Magyar Péter lassan letörli őket a politikai térképről.

Jött ugyanis egy alak, akinek már az óvodában diktafon és nadrágszíj volt a jele, és aki még náluk is erőszakosabb és arcátlanabb. A DK-sok meg szimplán liberális kiegészítőket magukra öltő nettó posztkommunisták, jól ismerjük a fajtájukat. 

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­s­ ­­l­­á­n­y­­­o­­­k­ ­­v­­­á­r­­n­­a­­­k­­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Laci DACH
2024. április 21. 15:47
Deutsch T le van maradva 2-3 brosurával.. Ha eddig nem tudja,ki Magyar Péter,akkor mit hallgat vagy néz -vagy süket/vak? A szuverenisták nyugodtan dumálhatnak - max -ha netán (10%..) ök gyöznének-mehetnének haza 1 cent nélkül..MERT a szuverenista nagy nyugati országok visszavonják az EU pénzeket.. Akkor mindent Németországnak-mindent Hollandiának, Franciaországnak ..lesz. Deutsch mehet haza vagy Putyinhoz. Az egész fidesszel együtt. Moszkvában majd jót lehet tüntetni..
catalina11
2024. április 20. 11:52
De miért nem mondjuk, sőt írjuk le, és emeljük ki külön ezeket? Mert nem ezek miatt ilyen! (Kivéve, hogy magyar, és attól a hazaszeretet elvárható.) És ugyanígy, ennek semmi köze az illető állítólagos zsidó származásához, vagy keresztény vallásához!" mit nem mond Zokni...hát egye fene nézzük magát a dolgot... "Ellenben mondok én valamit Önnek mint zsidó felmenőkkel rendelkező magyar ember: itt lenne végre az ideje annak is, hogy a magyarországi zsidóság és különösen annak vezető rétege magába szálljon. A szüntelen vádaskodás, önsajnáltatás és a magyarság megvetése helyett végre elgondolkodhatna, hogyan jutott oda és abban milyen saját felelőssége van, hogy önmagát szinte teljes egészében azonosította a baloldallal és a liberalizmussal, vagyis azzal a politikával, amely rendre beletapos a magyarság érdekeibe és értékeibe. Jakab Péter 2014." na már most ezekhez képest Deutsch Tamás kétszeresen hazafi, magához képest Zokni meg háromszorosan..
Zokni
2024. április 20. 10:51
catalina11 2024. április 19. 22:17 Itt látom, hogy kínos helyzetbe került. Talán tudok segíteni hivatkozva arra, amit Ön írt:”Deutsch Tamás zsidó. Sok keresztény példát vehet a bátorságáról és hazaszeretetéről...” Mert ez a dolog lényege. Deutsch ugyanis magyar, és ő magyarként ilyen. És ember is (ami ugye nyilvánvaló…), és emberként is ilyen. És apa is (mint tudjuk…), és apaként is ilyen. És ő focirajongó (amit szintén tudunk…), és focirajongóként is ilyen. És képzelje, fekete hajú (míg meg nem őszült), és ilyenként is ilyen! De miért nem mondjuk, sőt írjuk le, és emeljük ki külön ezeket? Mert nem ezek miatt ilyen! (Kivéve, hogy magyar, és attól a hazaszeretet elvárható.) És ugyanígy, ennek semmi köze az illető állítólagos zsidó származásához, vagy keresztény vallásához! Amúgy valójában Deutsch azzal még semmi ilyesmit nem bizonyított, hogy a Fidesz képviselője lett. Ellenkezőleg... De nem azért mert, zsidó, magyar, ember, apa, focirajongó és fekete stb.! Hanem mert tisztességtelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!