Menekülttáborrá alakíthatják a berlini Tempelhof repteret

2015. szeptember 03. 12:23

Menekülttáborrá alakíthatják Berlinben a 2008 óta használaton kívül álló Tempelhof repülőteret – írja a Deutsche Welle. A területen 3-4 ezer migránst helyeznének el, így ez lenne Európa legnagyobb ilyen jellegű létesítménye. A városvezetés nem cáfolta, hogy erre készülnének.

2015. szeptember 03. 12:23

Menekülttábort létesítenének a berlini Tempelhof repülőtéren – írja a Deutsche Welle. A 2008 óta használaton kívüli repülőtéren 3-4 ezer migráns befogadására képes állomást hoznának létre, amely így a legnagyobb európai menekülttábor lenne. A menekültek elhelyezéséért és ellátásáért felelő berlini városi szerv nem tagadta, hogy ilyen lépésre készülnek.

Szerdán a szenátus váratlanul összehívott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy előző nap 400 menedékjogi kérelmet adtak be, ami a kétszerese a megszokottnak - számoltak be csütörtöki berlini lapok. Berlin csak augusztusban 5300 menedékkérőt fogadott be, és fel kell készülni arra, hogy a következő napokban jelentősen súlyosbodik a helyzet - idézte Michael Müller kormányzó polgármestert, a fővárost a CDU-val nagykoalícióban vezető szociáldemokraták (SPD) politikusát a Berliner Morgenpost.

A tartományi rangú főváros kormányának (szenátus) rendelkezésére álló becslések szerint több mint 10 ezer ember lehet úton Budapestről Németország felé különböző módokon - mondta csütörtökön a szenátus belügyi kérdésekért felelős tagja (szenátora), Frank Henkel az RBB regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2015. szeptember 03. 13:04
"A területen 3-4 ezer migránst helyeznének el, így ez lenne Európa legnagyobb ilyen jellegű létesítménye." Az arányokról : itt naponta özönlik be ennyi ember.
1514, 1848: PROTOBOLSI LÁZADÁSOK
2015. szeptember 03. 12:55
hogy szívják kollektíve a németek a PC-faszt, elképesztő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!