Hernádi Zsolt szerint nem lehet egyik napról a másikra leválni az orosz kőolajról

2022. április 28. 13:31

A Mol vezérigazgatója úgy véli, középtávon ki kell vezetni a hatósági árat, mert áruhiány léphet fel.

2022. április 28. 13:31
null

Közép-Európa és Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy egyik napról a másikra leváljon az orosz kőolajról, nagyon súlyos hatása lenne a régióra, ha ez megtörténne – jelentette ki a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, a vállalat éves közgyűlésének megnyitásakor.

A Mol betartja a szankciókat

Hernádi Zsolt elmondta: több közép-európai finomítót, köztük a magyart és a szlovákot is az orosz kőolaj feldolgozására tervezték. Regionális szinten ezekbe a finomítókba naponta 120 millió liter orosz kőolaj érkezik, ebből gázolajat, benzint és egyéb, a gazdaság számára nélkülözhetetlen termékeket állítanak elő.

Ennek a mennyiségnek a kiváltása nem kevés idő és nem kevés pénz – emelte ki. Hernádi Zsolt hangsúlyozta azt is, hogy az orosz-ukrán háború befejezésének érdekében

a Mol mindenben illeszkedik az Európai Unió szankcionális rendszeréhez és az unió által meghozott intézkedéseket betartja.

„Elfogynak az erőforrások”

A benzinárstopról szólva az elnök-vezérigazgató úgy fogalmazott: az energiaárak hirtelen emelkedésére kormányzati szinten reagálni kellett, de az átmeneti intézkedéseket középtávon ki kell vezetni, sokáig nem lehet fenntartani, mert elfogynak az erőforrások.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RPéter10
2022. április 28. 15:45
https://m.hvg.hu/kkv/20220331_orosz_energia_olaj_gaz_LNG_haboru
nempolitizálok
2022. április 28. 15:23
Ráadásul amikor le lehetne, akkor sem feltétlenül érdemes. Nem nagyon értem mi ez a görcsölés, aki akar, váljon le. Bolgárok nagy arccal bejelentették, hogy nem kell nekik az orosz gáz, aztán ma már nyilatkozza ott valami fejes, hogy reméli, a SZOMSZÉDOK kisegitik. Miután ő megkapta az EU libsijeitől az elismerést és a szervilizmusért cserében a neki járó pénzeket is.
Lajos75
2022. április 28. 15:10
Valószínű,hogy kevesli a Mol a hasznot.Fix áron hosszútávú szerződést kell kötni az oroszokkal,lehet van is,de ha nincs szerintem bele is mennének hiszen mi nem rúgtuk velük össze a port.Elég sok érdekeltségük van nálunk.De mi inkább egy követ fújunk ezzel az agyhalott únióval.Ki kell lépni ezekből az ócska,tróger Eu. Nato.posványokból,a magyar érdekeket kellene végre szem előtt tartani.Ne más mondja meg kivel kereskedhetünk,kivel nem.Semlegesség,haderőfejlesztés,erős gazdaság kell.
Wilks
2022. április 28. 15:00
Gyerekek. Ezt találtam.Csak nektek. :)) (Nyugi komcsi fasiszta mukereszteny nacikak.Nem kell népszavazás,h az Unióból vagy a NATObol kilépünk.Eleg az a 136 bátor meleg judenista mukereszteny naci fasiszta is. :D )) ---A magyar történelemben egyedülálló lehetőséget kaptak a magyarok 2004-ben arra, hogy ezer év vergődés, bizonytalanság, egymást váltó diktátorok, háborúk és külföldi hatalmak után önállóan, a maga urakent egy erős szövetség részeként szuverén, fejlődő, stabil jogi, gazdasági, védelmi és egyéb keretek között egy biztonságos jóléti demokrácia váljon sok-sok évtizedre ebből a sokat szenvedett kis országból. Ehelyett a magyarok titeket választottak. Négyszer. Egy feudális, gyűlölködő, vergődő, zuhanó morális, gazdasági, társadalmi mocsokba fulladó fasiszta diktatúrát választottak Európa helyett. 18 évvel később Albánia és Bulgária szintjén vagyunk Ausztria szintje helyett. Ez a ti orszagotok Peter. És én örömmel nezem végig, ahogy teglankent apró darabokra szeditek szét, ahogy stabil jólét helyett a rettegésben elő nyomorult szolgák országává valtoztattatok ezt a szarkupacot. Igazatok lett. Ennél a szarhazi, becstelen, gyűlölködő paraszt okadek népnek nem kell jobb. Nem érdemelnek biztonságot, nyugalmat, Európát, fejlődést. Rettegjen farhátért, jegyre osztott tejért ez a sok gusztustalan szarevő. Sose éljenek jobban, azt kívánom. Remegjenek közmunkáért, hajbókoljanak vidéki bűnözők előtt, otthon főzött mocsok pálinka legyen a legjobb, amit valaha isznak. ---Orbán 2009-ben még pontosan látta, hogy túl nagy az orosz energiafüggőségünk, fel is szólalt ellene. Aztán hatalomra kerülve tovább növelte a függősséget. Szóval valóban nem most kellene károgni, volt rá 12 év, hogy megoldják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!