Nagy Márton: Mindenkitől elvárjuk a tisztességes és jogkövető magatartást – a Ryanair-től is

2022. június 15. 10:16

„Bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal” – reagált a gazdaságfejlesztési miniszter a Ryanair vezérigazgatójának kijelentéseire.

2022. június 15. 10:16
null

„A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetni valót.

–  idézte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert a hvg.hu. „Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint” – tette hozzá.

„Mindenkitől elvárjuk a tisztességes és jogkövető magatartást”

A tárcavezető azzal folytatta, „nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet – és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez – , miért épp a magyar eljárással akad gondja.”

„Persze teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat.

Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak” – hangsúlyozta Nagy Márton.

A Ryanair vezérigazgató „komplett idiótának” nevezte a minisztert

Mint ismert, Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója kedden azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy „Nagy Márton egy komplett idióta”. Mindezt a gazdaságfejlesztési miniszter által bejelentett, légitársaságokra kivetendő extraprofit különadó miatt közölte.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a cég korábban már bejelentette, hogy visszamenőleg áthárítja a plusz terhet az utasokra, ami miatt fogyasztóvédelmi eljárás indult ellene.

O'Leary szerint „a kormány érvelése álszent, és egy kormány ne szóljon be az árképzésbe” – írták.

Nyitóképen Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2022. június 15. 14:25
amúgy mindegy, hogy minek nevezzük... extraprofit adónak, vagy környezetvédelmi adónak... Mi így harcolunk a föld légkörét megkárosító multik ellen... Nerm kell röpködni annyit... :))))))) Mi lett a fenenagy zöld mozgalmakkal? Csak addíg mennek, hogy "ne fűtsé, ne fürgyé, ne mossá, csak szellőztesd a ruhát!" Amikor a multik (a pénzvilág) ellen kéne föllépni akkor kuss van? (naná, hogy kuss van... mert onnan kapják a fizetésüket... )
Trombitás Keresztély
2022. június 15. 12:17
Mindeközben <strong>Farhátisztán a Gázszerelés hülyéknek című könyvén kikupálódott gazdasági zsenije</strong> sorra veszi az egykori állami gazdaságokat. Már legalább <strong>45 ezer hektáron </strong>gazdálkodhat.
RasPutin
2022. június 15. 12:12
Mi köze van a Ryanair-nak a 2013 óta létező rezsicsökkentéshez?
Senki Alfonz
2022. június 15. 12:02
Ha veszteséges, akkor semmi nyereség, nemhogy extraprofit utáni adó!!! Jól gondolom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!