Terroristák kezébe kerülhetnek az Ukrajnából kicsempészett fegyverek

2022. július 22. 21:08

Az Europol értesülései szerint Ukrajnába szállított nyugati nehézfegyverek jelentek meg a fekete piacon.

2022. július 22. 21:08
null

A nehézfegyverek Ukrajnából történő csempészésének nyomaira bukkantak az uniós nyomozók – írta a KárpátHír Jan Op Gen Oorth, a hágai székhelyű Europol egyik szóvivőjére hivatkozva.

Az Europol hivatalos képviselője a Der Spiegel hasábjain közölte,

a Nyugatról Ukrajnába szállított nehézfegyverek megjelentek a fekete piacon.

Fennáll tehát annak a veszélye, hogy Ukrajnából kicsempészett fegyverek terroristák és bűnbandák tulajdonába kerülhetnek. Azt, hogy konkrétan milyen nehézfegyverekről van szó, az Europol szóvivője nem részletezte.

A határ menti fegyverraktárak megkönnyítik a csempészek dolgát

Jan Op Gen Oorth szerint az is nyugtalanságra ad okot, hogy azért vannak Ukrajna nyugati határai mentén fegyver- és lőszerraktárak, hogy megkönnyítsék a fegyvercsempészek dolgát  – hangsúlyozta a portál.

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. július 23. 08:40
Áh pontatlanul fogalmaz a cikkíró. A befejezett múltidő használata lett volna korrekt: azok a fegyverek terroristák kezébe kerültek. Pont. Csak még nem vették használatba. Majd eljön az a pillanat is. Remélem, nem itt.
fatman
2022. július 23. 00:26
Fegyvernepper c film megvolt? Hát akkor?
Tuners
2022. július 22. 22:35
Na itt a bizonyíték a sok libsinek akik károgtak hogy orosz propaganda. Kíváncsi vagyok mikor lesz az elsö Javelínás terrortámadás, lehet lenyugodna a fegyverszállítási örület. Mondjuk gondolom arra is a még több fegyver kell lenne a megoldás a la fejlett nyugat.
Lombi
2022. július 22. 22:27
És még csak most indulnak a gabonaszállítmányok. Jut abból a fegyverből sok helyre. Lehet még magyar határőrökre is fognak velük lőni. Gyurcsány már várja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!