Lemondott a Zöldek vezérkara Németországban

2013. szeptember 25. 11:59

A német Zöldek elnöke mellett az elnökség két másik tagja is lemondott, így jelenleg nincs vezetése a pártnak.

2013. szeptember 25. 11:59

A párt elnöke, Jürgen Trittin azt mondta, hogy döntése végleges, és többé nem indul újra a posztért. Claudia Roth és Renate Künast is bejelentette, hogy távozik az elnökségből. A döntések hátterében az állhat, hogy a Zöldek két százalékkal rosszabb eredményt értek el a vasárnapi szövetségi választásokon a 2009-es eredményüknél. Akkor 10,7 százalékot szereztek, mostanra támogatottságuk 8,4 százalékra apadt.

A Bundestag leköszönő alelnöke, Katrin Göring-Eckardt máris közölte, hogy indul a párt új parlamenti frakciójának vezetéséért. Göring-Eckardt szerint egyébként a Zöldek nehéz idők elé néznek, de kemény munkával a párt elmozdulhat a mélypontról.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. szeptember 26. 07:57
Már az is elképesztő, hogy egy ilyen "Atomkraft? Nein, danke!" szintű ostobaságokkal kampányoló párt egyáltalán 8 százalékot kap egy választáson... 2017-ben szerintem mennek a "levesbe" - ahogy most is az FDP... Ugyanekkor (de legfeljebb 2021-ben pedig követi őket az NDK-s kommunista utódpárt (Linke). Egyszerűen azért, mert addigra kihalnak a keletnémet szocializmus iránt (valójában a saját fiatalságuk iránt) nosztalgiát érző egykori NDK-s nyugdíjasok. Hosszú távon marad a 2 nagy párt (esetleg az FDP visszakapaszkodik a törvényhozásba), de az igazi meglepetés az lesz, amikor az AfD bejut, majd kétszámjegyű eredménnyel megkerülhetetlen tényező lesz! (Ex- CDU/CSU-s euroszkeptikusok, akik nem hisznek az EU jövőjében...)
ballada
2013. szeptember 25. 23:16
Kossuth rádióban ma hallottam ,a magyar libatömőket ujra baccogtatják az osztrák állatvédők,rögtön bajnai ugrott be ,vélhetően nem e bajnai keze is benne van mint megbízó mint konkurens??????
Taxin
2013. szeptember 25. 23:00
Ismét átbábozódnak.
foxi
2013. szeptember 25. 14:45
..."a párt elmozdulhat a mélypontról " Mélypontról ? A kis optimista !Da ist noch Platz nach unten ! Lefelé van még hely !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!