Fegyveres összecsapásra került sor az ukrán hadsereg és Jobb Szektor között

2015. szeptember 13. 09:50

A Donyecki Népköztársaság felderítőinek jelentése szerint a Donyeck és Mariupol között nagyjából félúton található Volnovaha mellett tűzharc alakult ki az ukrán kormányerők és a Jobb Szektor elnevezésű radikális szervezet fegyveresei között – nyilatkozta a Zvezda TV-nek Eduard Baszurin, a donyeckiek katonai főparancsnoka, aki éberségre szólította fel az EBESZ-t.

2015. szeptember 13. 09:50

A KárpátHír a Zvezda TV információira hivatkozva azt írja, a Donyecki Népköztársaság felderítői szerint a Jobb Szektor nevű radikális ukrán szervezet és az Ukrán Fegyveres Erők tagjai összecsaptak a Donyeck és Mariupol között nagyjából félúton található Volnovaha mellett.

Ezt Eduard Baszurin, a donyecki szakadárok katonai főparancsnoka jelentette be, aki szerint a szélsőjobboldali formáció a kijevi hatalom megdöntését tűzte ki célul. 

A konfliktus kiváltója az volt, hogy a járás vezetője a nacionalisták segítségével megpróbálta szétkergetni a tanácsot. Az emberek által megválasztott képviselők mellett az ukrán hadsereg lépett fel” – idézi a Kárpáthír Baszurin szavait. 

Azt kérjük az EBESZ-től, hogy figyeljenek fel azoknak a provokációknak a veszélyére, ami a nacionalisták részéről érkezhet” – tette hozzá a donyecki katonai vezető a térségben jelen lévő Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek címezve.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. szeptember 13. 12:38
Tömegesen állnak át az ukrán katonák a népköztársaságiak oldalára. A hatalomnak befellegzett, Novorossija győzni fog. https://szabadriport.wordpress.com/2015/09/12/osszecsapas-a-jobb-szektor-es-az-ukran-hadsereg-kozott-donbassz-osszefoglalo/ Szebb Jövőt!
Gregorius
2015. szeptember 13. 12:33
Ez annyit jelent, hogy valamiért csökken a külső katonai nyomás. Ebben az időszakban szokták besorozni/lefegyverezni/felszámolni a kormányerők az addig velük harcoló irreguláris erőket. A délszláv háborúkban is több hasonló eset történt....
Spiler
2015. szeptember 13. 11:35
Ezt is biztos Putin szervezte... Ezek után biztos, hogy a Jobbszektor folyamatosan háborús bűnöket követett el keleten.
Vezetéknév Utónév
2015. szeptember 13. 11:32
Lám, ennyire hazafi a szélsőjobb. Az ukrán hadsereg vért izzad az oroszok elleni honvédő háborúban, erre még a hazai nacionalisták is őket támadják. Noooormális?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!