„Az ember úgy adja meg magát a terrorizmusnak, ha fél és elköltözik”

2015. november 30. 14:55

Daniele Psenny az ablakából videózta, hogyan menekültek ki a Bataclanból az emberek a terrortámadás estéjén, erről mesélt később az Indexnek. A videóban megrázó felvételek is vannak.

2015. november 30. 14:55

„Sokan próbáltak elmenekülni a golyók elől, de folyamatosan lőttek rájuk. Egyesével, Kalasnyikovval végezték ki őket” – mesél a bataclani terrortámadásról Daniel Psenny az Indexnek.

A Le Monde újságírója a koncertteremmel szemközti házban lakik, innen készítette a tragédiáról a felvételeket. Legjobban az maradt meg benne, mikor a pánik közepette meglátott egy várandós nőt, aki egy rácson lógott több méter magasan. „Ez a kép azért ragad meg bennem, mert jól látszott, mennyire tehetetlenek vagyunk” – mondja Daniel Psenny.

Mikor elcsendesül a környék, az újságíró lement az utcára segíteni. Egy súlyos sérültet próbált menteni, ekkor azonban ő is golyót kapott. Mindketten rengeteg vért veszítettek, de csak három órával a lövöldözés után jutottak be a kórházba.

Daniel Psenny a tragédia ellenére nem tervezi, hogy elköltözik. „Pont azt gondolom, hogy az ember úgy adja meg magát a terrorizmusnak, ha fél és elköltözik. Közös ellenállásra van szükség, mégpedig úgy, hogy ne féljünk visszamenni a koncerttermekbe, vacsorázni a teraszon, felszállni a metróra, egyáltalán úgy élni, ahogy korábban. Ez az igazi ellenállás.” – mondja.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2015. december 01. 12:08
" A terroristák merényletei kollektiv traumát nem okoznak a társdalomban./ Nem a Fausztot ,nem/ Még senki sem figyelt meg, olyan hatást, hogy egy terrorista támadás az állami intézményekbe vetett hit megingását vagy a demokratikus életstílusból való kiábrándulást eredményezte volna,hiszen a terrorista merénylet után a lakosság inkább a kormányzat mögé tömörül". Ezt írta négy nagyeszű liberális, nehezen nélkülözhető szakértő a Kriminalisztika tankönyvében./ Gönczöl Katalin, Korinek László,Lévay Miklós,Kerezsi Klára/ Ennek most örökre vége." A lakosság éppen az állami vezetőket, az Eus hivatalnokokat,a globális hatalmi gépezet kiszolgálóit teszik felelőssé a terrorizmus térnyeréséért. Mindenkinél jobban látják, tapasztalják, hogy az államuk vezetői , nem tudni milyen hatalmi egyezségeket, árulásokat kötöttek a fejűk felett, és biztosak abban,hogy az államhatalom nem fogja megvédeni, inkább elárúlja őket.
biga0771
2015. december 01. 09:28
Azért ezt is érdemes elolvasni :Csavar a történetben, hogy nem csak az ISIS katonái harcolnak beszpídezve. Az amerikai hadseregben go-pill néven vannak rendszeresítve amfetamintartalmú szerek. A légierő pilótái go-pillezve repkednek Szíria felett, azaz a szír polgárháborúban jelenleg beszpídezett katonák bombáznak beszpídezve gyilkolászó terroristákat. http://index.hu/kulfold/2015/11/21/a_drog_ami_a_szir_haborut_porgeti_captagon/
chack
2015. november 30. 20:37
Azzal lehet harcolni a terroristák ellen, ha nem engedjük őket a nyilvánosság elé: ne legyen nevük, ne legyenek ismertek a céljaik - legalábbis nyilvánosan ne! Ha nem lehetnek "híresek", nem kerülnek be név szerint a médiába, kevésbé lehet fanatizálni az embereket.
még fokozza
2015. november 30. 17:21
Védekezni kell! Akkor nem lett volna terhes és a terroristák sem ölik meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!