CNN: Kasich is feladja a versenyt Donald Trumppal szemben

2016. május 04. 20:30

Várhatóan ma éjjel bejelenti John Kasich ohiói kormányzó, hogy kiszáll a Republikánus Párt elnökjelöltségért folyó versenyéből a CNN forrásai szerint. Kasich csak a saját államában nyerte meg az előválasztást, matematikai esélye már régen nincs a jelöltségre.

2016. május 04. 20:30

Feladja a Republikánus Párt elnökjelöltségéért folyó harcot John Kasich az utóbbi előválasztási gyűléseken taroló Donald Trumppal szemben – írja az ohiói kormányzóhoz közeli forrásokra hivatkozva a CNN és a Politico. A harmadik, ezidáig versenyben maradt jelölt, Ted Cruz a minap jelentette be, hogy kiszáll, miután vesztett Trumppal szemben az indianai előválasztáson.

Kasich kampánymenedzsere még azt írta kedd éjjel, Cruz kiszállása után a támogatóknak, hogy az ohiói kormányzó folytatja, hogy megállítsák Trumpot és alternatívát nyújtsanak a Demokrata párti Hillary Clintonnal szemben, ám utána kiszivárgott: Kasich Columbus városában bejelenti, hogy kiszáll (itthoni idő szerint este 11-kor).

A párton belül mérsékeltnek és pragmatikusnak számító Kasich a Politico szerint matematikailag már rég elvesztette az elnökjelöltség lehetőségét, ám abban bízhatott, hogy talán konszenzusos jelölt lesz a jelölésről döntő konvención. Azután viszont, hogy feladta Cruz, valamint Reince Priebus, a Republikánus Országos Tanács elnöke bejelentette, hogy Trump a várható jelölt, már nem látja értelmét a további küzdelemnek. 

Kasich csak saját államában, Ohióban nyerte meg az előválasztást, New Hampshire-ben viszont megelőzte Jeb Busht és Marco Rubiót is. Ezzel együtt viszont azzal együtt is, hogy jóval tovább maradt versenyben, mint ők, csak a negyedik helyet tudta megszerezni a rá szavazó 153 delegátust tekintve – ezzel a márciusban már kiszállt Rubio mögött végzett.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. május 05. 06:20
Ez a szerencsétlen olyan hülyét csinált magából, hogy nem lepne meg ha az ohiói szavazó kirugnák a kormányzó székből is. A hosszú távolmaradásával megmutatta, hog Ohio államának nincs rá szüksége.
tyIer durden
2016. május 04. 21:09
Hajra Trump! Egyedul neki van eselye megverni a libernaci- es satanimado nember Clintont! A kozvelemenykutatasoknak meg nem kell hinni; lasd osztrak elnokvalasztas!
Bölcs Ész
2016. május 04. 20:48
Ha ezt korábban megtette volna, akkor kicsivel kevesebb pénzt dobott volna ki az ablakon.
Droite
2016. május 04. 20:38
Pedig eddig sem sok vizet zavart, elmehetett volna meg Californiaba is kampanyolni, legalabb tuti 2. Hely meg lett volna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!