Terrortámadást akadályoztak meg Franciaországban

2017. április 18. 17:50

A francia rendőrség elitegységei Marseille-ben két férfit fogtak el, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az április 23-i francia elnökválasztás első fordulójának előestéjére terveztek merényletet. Fegyverek és robbanószerkezetek kerültek elő, valamint iszlamista szál is felmerült az ügyben.

2017. április 18. 17:50

Franciaországban április 23-án lesz az elnökválasztás első fordulója és a közelgő elnökválasztás napjára tervezett merénylet gyanújával őrizetbe vettek kedden két férfit Franciaországban – jelentette be sajtótájékoztatón a francia belügyminiszter.

A két férfi „francia földön napokon belül, a francia elnökválasztás előestéjén támadást akart végrehajtani” – mondta Matthias Fekl. Felfedte, hogy mindkét őrizetbe vett gyanúsított francia állampolgár, egyikük 30, a másik 24 esztendős. A miniszter arról nem szólt, hogy mi lett volna a célpont.

A rendőrség már napok óta kereste a két férfit, akiket azután kedden pár perc különbséggel tartóztattak le Marseille-ben elit egység közreműködésével. Egyikük a radikális iszlám híve lett, amikor börtönben volt – fedte fel egy rendőrségi forrás hozzátéve, hogy az illető társa is feltehetően dzsihadista eszméket vall. A házkutatások során fegyvereket és robbanószerkezetekbe összeállításhoz szükséges anyagokat foglaltak le a nyomozók a gyanúsítottak lakásaiban. 

Francois Fillon konzervatív jelöltet, Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnökét és a centrista Emmanuel Macront is tájékoztatták a múlt csütörtökön a titkosszolgálatok arról, hogy támadást tervezhetnek ellenük. Marine Le Pen és Emmanuel Macron környezete elárulta, hogy a kedden őrizetbe vett személyek fotóit meg is kapták a jelöltek biztonsági szolgálatai.

(MTI // Kép és videó: Euronews)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. április 18. 22:21
Hollande bekölnizte a hónalját , feltette a bukósisakját és elment a nőciért...
Akitlosz
2017. április 18. 19:31
Nyilván azért telepítik tele Franciaországot veszélyes idegenekkel, hogy a rendőrség ne unatkozzon, legyen munkája és eredményeket érhessen el a terrorizmus elleni harcba, ami eme politika nélkül eleve nem is létezne.
Phötön
2017. április 18. 19:25
Hm.
Héja
2017. április 18. 18:01
Index, 444, Népszaga, stb. épp ma (is) hazudják, hogy a nemzeti konzultáció egyik kérdése hamis. A migránsveszély megszűnt, a terror nem érinti Magyarországot, nem is fogja. Nem tudom, a ballibek ön-és közveszélyes hülyeségét miért kell naponta olvasnunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!