A Bataclan elleni támadás egyik túlélőjének röntgenfelvételét NFT-ként akarta értékesíteni sebésze

2022. január 24. 21:50

A felvételért közel egy millió forintnyi dollárt akart a sebész.

2022. január 24. 21:50
null

Sokkolta a Bataclan párizsi koncerttermet 2015-ben érő terrortámadás egyik túlélőjét, hogy a sérüléséről készült röntgenfelvételt sebésze nem helyettesíthető tokenként (NFT) próbálta meg értékesíteni online.

A Georges Pompidou Kórház ortopéd sebészéről kiderült, hogy digitális művészeti alkotásként kínálta eladásra a nő alkarjának képét, amelyen egy Kalasnyikov-fegyver golyója is látható a csont közelében. Pácienséről közölte, hogy fiatal nő, aki barátját elveszítette az Iszlám Állam által elkövetett vérontás során. Emmanuel Masmejean ellen jogi és fegyelmi eljárás indul – írja a The Guardian.

„Ez az orvos nem elég, hogy megsértette a páciensével szembeni titoktartási kötelezettségét, jó ötletnek tartotta még azt is, hogy leírja a fiatal nő privát életének részleteit, ezzel tökéletesen azonosíthatóvá téve őt”

– mondta Elodie Abraham, a nő ügyvédje.

Masmejean vasárnap felhívta a sértettet, „hogy tisztázza magát a megbánás vagy szimpátia legkisebb jele nélkül” – fogalmazott az ügyvéd. A felvételt 2776 dollárért (886 ezer forint) kínálta az orvos eladásra az OpenSea weboldalon – közölte a Mediapart nevű weboldal.

Az NFT olyan technológia, amely lehetővé teszi digitális állományok egyedivé tételét, adásvételét és birtoklását. Minden NFT-nek van saját blokkláncalapú digitális „pecsétje”, amely eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

kapcsolódó

Az NFT a digitális tulajdonjog megteremtője, vagy még annál is több?
Az NFT egy olyan technikai megoldás, amely alkalmas a digitális művészet értékesítésére. A műgyűjtés evolúciója ugyanis eljutott arra a szintre, hogy a festmények, szobrok, kerámiák után a digitális térben található alkotások és egyéb tartalmak is egyre nagyobb érdeklődésre számíthatnak a gazdag gyűjtők részéről. Bővebben is érdekel...

Az NFT egy olyan technikai megoldás, amely alkalmas a digitális művészet értékesítésére. A műgyűjtés evolúciója ugyanis eljutott arra a szintre, hogy a festmények, szobrok, kerámiák után a digitális térben található alkotások és egyéb tartalmak is egyre nagyobb érdeklődésre számíthatnak a gazdag gyűjtők részéről.

(MTI)

Nyitókép:  Illusztráció.
Pixabay

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. január 25. 11:43
EGyébként ez a Masmejean milyen név. Persze francia, de azon belül milyen :-)? Vagy ez rendes francia név lenne?
kozmosz
2022. január 24. 22:49
Ez nem karcsont a képen. Mert a karban könyöktől lefelé két csont van. Ez egy lábszárcsont.
zrx8
2022. január 24. 22:42
Az NFT biznisz addig fog dübörögni, amíg az ügyészek és nyomozók meg nem értik, miről szól valójában az egész.
annamanna
2022. január 24. 22:36
A sebészek és a hentesek között átlagon felüli lehet a szadisták aránya. Sajnos ezek a munkák kifejezetten "jól állnak" azoknak, akik érzéketlenek és szívtelenek, és az érzelmi élet esetleg rontja a teljesítményt, ami az orvosok esetében különösen fontos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!