Romániában börtönlátogatással próbálják meg elvenni a határrendészek kedvét a korrupciótól

2022. november 25. 11:50

Erről már alá is írta a megállapodást az Országos Börtönigazgatóság, a határrendészet és a belügyminisztérium korrupcióellenes főosztálya.

2022. november 25. 11:50
null

A román belügyminisztérium kötelező börtönlátogatásra küldi a határrendészeket, hogy saját szemükkel győződjenek meg róla, milyen körülmények között kellene élniük, ha vesztegetést fogadnának el, és lebuknának – számolt be róla a Főtér.

Az Adevarul a börtönőrök szakszervezeti szövetségének (FSANP) tiltakozásából szerzett tudomást a rendőrség korrupcióellenes igazgatósága (DGA), a határrendőrség országos főfelügyelősége (IGPF) és a büntetésvégrehajtó intézetek országos igazgatósága (ANP) közötti megállapodásról, amelynek értelmében hetente nyolc határrendőrt küldenek börtönlátogatásra, hogy elriasszák őket a korrupciótól.

Erről már alá is írta a megállapodást az Országos Börtönigazgatóság, a határrendészet és a belügyminisztérium korrupcióellenes főosztálya. A börtönigazgatóság alkalmazottait tömörítő szakszervezet felháborodott hangvételű közleményben reagált, amelyben törvénytelen visszaélésnek és megalázónak nevezi az intézkedést.

A szakszervezet elnöke nem habozott feltenni ezt a költői kérdést is: „mikor vezetnek be hasonló intézkedést a politikusok esetében is?”

A megállapodás értelmében hetente nyolc határrendésznek kötelező börtönlátogatást tennie,

hogy lássák, milyen körülmények között élnek a rabok, ez pedig elrettentő hatással lehet majd az odaérkezőkre.

A szakszervezet kiemelte még azt is, hogy

Lapunk korábban már beszámolt róla, hogy Romániát felvehetik a schengeni övezetbe. Feltételezhető, hogy a belépésüket ellenző országok számára akarnak további pozitív példát mutatni ezzel a legújabb intézkedéssel Romániában.

(MTI)

***

***

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2022. november 25. 14:13
Heti 8 fő börtönlátogat- ez még román viccnek is gyenge.
nick89
2022. november 25. 13:51
Jó ötlet! A magyar parlamenterek, polgik, végrehajtók, bírák, rendőrök, ügyészek is mehetnek a Fekete Delfinbe ismerkedni, Attól tartok, a nagyobbik felüket rögtön bent is tartanák....
OrangeOrder
2022. november 25. 13:36
Már megint megelőztek bennünket!
villogókékfog
2022. november 25. 13:20
Viccország, épp ezért gyarmattartónak nem nevezséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!