Kiképzést és gyors lőszerszállítást követel a németektől Kuleba

2023. március 12. 08:06

Az ukrán külügyminiszter szerint a lőszerhiány jelenti az első számú problémát az orosz invázió visszaverésénél.

2023. március 12. 08:06
null

Gyorsítsa fel a lőszerek szállítását és kezdje meg az ukrán pilóták kiképzését a nyugati vadászgépek használatára – erre szólította fel a német kormányt a Bildnek adott interjújában Dmitro Kuleba,

Az ukrán külügyminiszter szerint a lőszerhiány jelenti az első számú problémát az orosz invázió visszaverésénél. Mint elmondta, a februári müncheni biztonsági konferencián a fegyvergyártók közölték vele, hogy készek szállítani, de a szerződések a német kormány aláírására várnak.

Kuleba egyébként nem számít arra, hogy országa vadászgépeket kap a Nyugattól, de szerinte ettől függetlenül meg kell kezdeni az ukrán pilóták kiképzését, hogy készen álljanak, amikor a döntés megszületik.

A külügyminiszter azt is leszögezte, hogy továbbra is tartani akarják Bahmutot. „Mi változnak, ha kivonulnánk Bahmutból? Oroszország elfoglalná, és folytatná Csasziv Jarnál az offenzívát, így minden Bahmut ukrajnai város erre a sorsra juthat” – érvelt Kuleba,

 

***

Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. március 12. 18:49
lószart sem! (szerintem)
Búvár Kund
2023. március 12. 12:41
Minek lőszer az orosz gyalásó ellen? A gyalásó ellen elegendő az ukrán lapát, esetleg kapa! Ásó, kapa, lapát, basznád meg az anyád!
Ólat a trolloknak
2023. március 12. 11:45
Majd kapsz kiképzést a norilszki ólombányában fosfej.
eljolesz
2023. március 12. 11:44
"Mint elmondta, a februári müncheni biztonsági konferencián a fegyvergyártók közölték vele, hogy készek szállítani, de a szerződések a német kormány aláírására várnak." Nahát, ki gondolta volna? A fegyvergyártók nem akarnak ingyen szállítani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!