Sajtóértesülés: Ukrajnából vásárolt rakétákkal terveztek merényletet végrehajtani terroristák Bécsben és Kölnben

2024. január 05. 07:59

Egy Donbászban harcoló katona ötezer dolláros áron akart nekik eladni vállról indítható Stinger-rakétákat.

2024. január 05. 07:59
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Kölnben, a dómban akartak mészárolni iszlamista radikálisok az ünnepek alatt, de a német rendőrség ezt megakadályozta.

December 31-én három gyanúsítottat vettek őrizetbe Duisburg, Herne és Nörvenich városokban. A tájékoztatás szerint az ügyben korábban őrizetbe vett 30 éves tádzsik férfi egy olyan hálózat tagja volt, amely más német tartományokra, illetve uniós tagországokra is kiterjedt.

Azonban nemcsak a német, hanem az osztrák és a spanyol hatóságok is információkat kaptak arról, hogy 

egy terrorszervezet, az Iszlám Állam afgán ága (ISPK) több támadást tervez Európában az ünnepi időszakban.

Ukrajnából akartak légvédelmi rakétákat vásárolni

A legújabb értesülések szerint, – melyeket az osztrák Exxpress közölt hatósági forrásokra hivatkozva –, Bécs Ottakring nevű városrészében három személyt tartóztattak le egy menekültközpontban, akik a gyanú szerint mind az ISPK-hoz tartoznak.

A lap azt írta, hogy letartóztattok egyike az ünnepi időszakban Kölnbe utazott, hogy felmérje, milyen biztonsági intézkedések vannak érvényben a kölni dómnál. Közlésük szerint a nyomozók azt is megtudták, hogy 

a terroristák Ukrajnából akartak légvédelmi rakétát vásárolni az akcióikhoz.

Az Exxpress szerint a terroristáknak egy Donbászban harcoló katona ajánlotta fel azt, hogy darabonként 5000 dolláros áron ad el nekik amerikai gyártmányú, vállról indítható Stinger légvédelmi rakétákat.

A lap megjegyezte, hogy 2023 nyara óta kilenc, ISPK-hoz köthető személyt tartóztattak le. Mint ismert, ez a terrorsejt készült merényletre a bécsi Pride-felvonuláson is tavaly nyáron. De szerencsére nem történt tragédia, mert a hatóságok időben cselekedtek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: THOMAS BANNEYER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. január 10. 10:44
A prájdon mehetett volna raketa.............
Advocate
2024. január 06. 07:36
Ebből amúgy még biztos lesz komoly gáz! Ha igaz, hogy senki nem kontrolálja a fegyvetek felhaszálását, akkor nem túl bonyolult túladni egy-két komolyabb csúzlin!
powerage
2024. január 05. 14:24
"Az Exxpress szerint a terroristáknak egy Donbászban harcoló katona ajánlotta fel azt, hogy darabonként 5000 dolláros áron ad el nekik amerikai gyártmányú, vállról indítható Stinger légvédelmi rakétákat." Szerintem az RPG-7 meg pár rakéta hozzá olcsóbb és praktikusabb lenne ilyesmire. A Stingerekkel inkább az európai reptereken fel-le szálló EL AL gépeket próbálják majd meg seggbe durrantani.
B_kanya
2024. január 05. 12:37
Kovács Ubul 2024. január 05. 09:40 "Ralph Janik nemzetközi jogi szakértő" Na, lássuk a nemzetközi szagos értőt: PhD thesis: “A complex relationship: humanitarian intervention, the responsibility to protect, and regime change”, Aki a PhD-ját színes forradalmakból írja, az nem más, mint soros EU-ellenes propagandistája, akiknek bubuka nyálát csorgatva tapsikol, ahogy az orosz nyersanyagok az EU gazdasága helyett az EU (de az USAnak is) legnagyobb gazdasági versenytársát, KÍNÁt etetik. Európa árulói vagytok bölibubuka, "teljes erőből faszt szopva", ahogy punkotai "magzati alkoholizmus szindróma" lilikétek mondta. Bocsánat: felolvasta a nálánál okosabb telójáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!