Ha nem küldenek el, nekem kellett volna felmondanom

2014. október 10. 12:12

Egy Orbán–Simicska-konfliktusban szerepet vállaló lapnál nekem valóban nincs semmi keresnivalóm, különösen nincs az erkölcsileg vállalhatatlan oldalon.

2014. október 10. 12:12
Torkos Matild
Publice.hu

„Az elmúlt hetekben, a Nemzettől kiebrudalt újságírók közül néhányan közösen kerestük-kutattuk az okokat, hogy miért küldtek el minket, és hogy miért pont minket. Az elbocsátott újságírók legalább fele korábban a Magyar Nemzet-díjat, a lap szakmai elismerését is kiérdemelte. A lap volt már ennél rosszabb anyagi helyzetben is, mégis ragaszkodtak az olvasók táborában népszerű újságírókhoz. Az elmúlt években a tulajdonosoknak jócskán volt mit a tejbe aprítaniuk – finoman szólva a százmilliós nagyságrendű felvett osztalékokról, milliárdos állami hirdetésekről. Az üzleti sikereknek köszönhetően jutott apanázs – közgépes hirdetések formájában – a Népszavának is. El nem ítélhető módon. Sőt, »díjugrató« lovas sportra is futotta. Csak az olyan kiérdemesült csatalovakat nem éri meg már alkalmazni, mint amilyen a bármilyen magas szakmai kritériumszintnek megfelelő Kulcsár Anna, Lőcsei Gabriella, Ludwig Emil, P. Szabó Ernő, Ugró Miklós.

Még csak arra sem méltattak bennünket és olvasóinkat, hogy a Magyar Nemzet tájékoztassa előfizetőit elbocsátásunkról. A Népszabadságból, az internetről, vagy az ATV-ből értesülhettek volna róla, ám nyilvánvaló, hogy régi hűséges olvasóink nem ezekből a hírforrásokból tájékozódnak.

Az elmúlt hetekben elolvastam szinte valamennyi elbocsátásunkat kommentáló írást, a leginkább figyelemre méltó észrevételek azok voltak, amelyek Orbán Viktor és Simicska Lajos között kibontakozott konfliktusba helyezték el egy üzenetnyi epizódként a bennünket, újságírókat ért méltánytalan elbánást.

Magamat ismerve, elég könnyen kapható vagyok a harcra, ha a küzdelem a baloldalinak vagy liberálisnak mondott pártállami gyökerű politikai erők, a korrupció, a mélynyomor, a társadalmi igazságtalanság, az asszonyverő politikusok, vagy éppen a bármilyen kis hatalomra szert tett politikusokra oly gyakran jellemző pökhendiség, pofátlan gőg, illetve a gyanúsan extrém meggazdagodások ellen irányul.

Ám egy Orbán–Simicska-konfliktusban szerepet vállaló lapnál nekem valóban nincs semmi keresnivalóm, különösen nincs az erkölcsileg vállalhatatlan oldalon. Ez valóban nem az én harcmezőm, és úgy gondolom, elbocsátott kollégáim többsége is osztja ebbéli véleményem. Ezért aztán karácsonyi jutalomként fogadtam el a végkielégítésemre szánt összeget, hiszen ha nem küldenek el, nekem kellett volna felmondanom. Megtettem ezt már korábban is, egy jóval kisebb, ma már nevetségesen kicsi horderejűnek tűnő konfliktus miatt is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2018. július 27. 06:58
Kedves Matild! Egyéni tragédiádat megértem, szolidáris vagyok veled. De íme bebizonyosodott, hogy eddig a sötét oldalon álltál. Amíg szoptad a Fidesz bájdorongját, nyaltad gazdáid hátsó fertályát, ódákat zengtél a szabadságharcukról, átkoztad a ballibeket, addig jó voltál, plecsnit is kaptál, sütkéreztél a Napon, de ennek vége. Lejárt a szavatossági időd és mint egy taknyos papirzsebkendőt eldobnak . Ennyi. A függöny legördült, a szerepednek vége, mehetsz utadra. Ki nem szar már le téged. Mert a jobboldalra ez érvényes: nem elég tisztességtelennek lenned, annak is kell látszanod. Te valamelyiket elcseszted. R.I.P.
qccqccqcc
2016. december 27. 10:57
Ez így nem lesz jó: Zoltay a kormányban, Torkos az utcán. Beszélgessenek uraim egy kicsit egymással, mert oda a szavazatom legközelebb.
balbako_
2015. december 21. 22:01
Tisztességes hozzáállás.
kurbitalis
2015. december 21. 21:22
Bulvárosodik az MN és az MNO. Sajnos. Orbánék megunták, hogy Simicska adózás nélkül halmozza a milliárdokat a reklámokból. Az a tény, hogy a Népszavát is támogatja, önmagáért beszél. A Magyar Nemzet árát a múlt hétvégén előzetes bejelentés nélkül 50.-Ft-tal megemelték. Nem baj! Ott van Széles Gábor Magyar Hírlapja. Már Lovast is fogadta. Remélem, hogy az elbocsátott "légiót" is foglalkoztatja, nem hagyja magára az olvasóikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!