Amikor Orbán Viktor tekintélye a tét

2015. március 10. 11:55

A megkezdett a tekintélyrombolást folytatja az állítólagos beszervezéssel kapcsolatos kijelentés, de ez jelenleg nem több puszta „gecizésnél”.

2015. március 10. 11:55
Polfüggő
Politikafüggő
„A megkezdett a tekintélyrombolást folytatja az állítólagos beszervezéssel kapcsolatos kijelentés. Ez azonban már minőségi ugrást jelent: míg a korábbi indulatos kirohanások legfeljebb kárörömre adtak okot az ellenzéknek, most akár komolyabb politikai aktivitásra is lehetősége nyílik. A szocialisták máris a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívását kezdeményezték, míg az LMP az ügynökakták kérdését melegítette fel, és bármi legyen is mindennek a kimenetele, Simicska Lajosnak azt az egyet már sikerült elérnie, hogy tovább görögjön az ügy. Ha van még valami a tarsolyában – márpedig úgy tűnik, hogy van –, akkor könnyen politikai szappanopera válhat belőle, vagyis jóval több holmi »politikai csinn-bumm cirkusznál«, ami a miniszterelnöki stáb hivatalos értelmezése.
 
Azt is látni kell azonban, hogy a beszervezés sejtetése jelenleg nem több puszta »gecizésnél« és ha Simicska Lajos nem tudja hitelt érdemlően alátámasztani, akkor az is marad. Ez nem jelenti azt, hogy a »nem zörög a haraszt« elve alapján ne lenne tekintélyromboló ereje, különösen, mivel Simicska megadta hozzá a megfelelő értelmezési keretet: a miniszterelnök Moszkva iránti érzelmeinek megváltozását. Ezzel pedig egyszerre két – pozitív értelemben vett – politikai legendát kérdőjelezett meg: egyfelől Orbán Viktor erkölcsi integritását, másfelől kormányfői zsarolhatatlanságát. Bizonyítékok nélkül persze nem várható áttörés ezen a fronton, legfeljebb lassú erjedés. És ebben a küzdelemben Simicskának is vigyáznia kell a szavahihetőségére, mert egyszer-kétszer mondhat ugyan bombasztikus dolgokat, de corpus delicti híján egy idő után óhatatlanul unalomba fullad az egész.
 
Azt hiszem, erre mondják, hogy folytatása következik. Ha pedig lesz folytatás, az nem feltétlenül Orbán Viktornak kedvez. Sokan leírták már Simicska Lajost, de kiderült, hogy ezt kissé elhamarkodottan tették, ráadásul most az idő is neki dolgozik. Hiszen neki van kevesebb vesztenivalója, legyen szó akár a tekintélyről.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2015. március 11. 01:43
Szerintem taktika is lehet benne ,vannak azok a személyek akiknek megéri bevállalni a balhét,van az a pénz. Ballib csinált egy nagy korrupciót Orbánra akarják rá vakarni hátha ezzel megbuktathatják.
Eltünt
2015. március 11. 00:04
Tekintély romboló ballib aljas rágalmakat kiagyal ,több hete lejárató kampányt folytatna Orbán úr ellen ,hogy a bróker kesss ügyről szó se essék mert a ballib sara.
Eltünt
2015. március 10. 23:58
Habzó szájú ballib Orbán urat szeretné belerángatni bírósági ügyekben országvezetésre ne legyen ideje ,látjuk vérig sértegetik. Orbán ur nagyon jó hogy nem reagál az ármánykodók irigységére.Szó nélkül figyelmen kívül hagyja őket. Nem az a dolga hogy lealacsonyodjon árokszéli kiabálókhoz.
Tintamin
2015. március 10. 16:20
Tévedés: aki látja, naponta olvassa, hogy Orbán mennyit lop, és milyen féktelenül idiótán irányítja ezt az országot a neo-kommunista módszereivel, seggnyaló csürhéjével, azelőtt Orbánnak nincs tekintélye. Az agyrokkant békementelőknek, a vakhitű biorobotoknak meg teljesen mindegy, hogy ki mit mond, nekik Orbán az Isten, aki nem így gondolja, az hazaáruló, libsibolsizsidóbuzicigány. Szóval aki használja az agyát, annak nem kell bemutatni Orbánt, aki meg nem, annak tökmindegy. Ilyen egyszerű ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!