Van mit tanulnunk a németektől

2020. július 06. 08:02

Nem nyugodhatunk addig, amíg a tisztességes munkáért nem jár tisztességes bér.

2020. július 06. 08:02
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Facebook

„Történelmi döntést hozott a német parlament. Az alapnyugdíjról szóló új törvénynek köszönhetően jelentősen emelkednek a nyugdíjak, méghozzá a nehéz körülmények között élőké. Ha például valaki élete során az átlagbér feléért dolgozott, annak az ellátása most majdnem 50%-kal emelkedik – átszámítva közel 350 ezer forintra. És közben nem nő a nyugdíjjárulék. Hasonló törvényekre van szükség mindenütt Európában, és Magyarországon is. Nem nyugodhatunk addig, amíg a tisztességes munkáért nem jár tisztességes bér, és tisztességes nyugdíj. Ezért dolgozom, ez az egyik legfontosabb célom az Európai Parlamentben is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Diener Mann
2020. július 08. 06:19
Tisztességes bér tisztességes kormány mellett lehet, itt évtizedek óta mi van? Mi volt ?
NTLLK
2020. július 06. 21:24
Mi az akadálya, hogy ferke a Motimban nyugateurópai béreket perkáljon, és ne 3mdot, csak kettőt Pattinson haza évente?
Akitlosz
2020. július 06. 20:51
"Van mit tanulnunk a németektől Nem nyugodhatunk addig, amíg a tisztességes munkáért nem jár tisztességes bér." Hát pedig éppen a németek sem fizetnek tisztességes munkáért tisztességes bért a magyar dolgozóiknak! Csak töredék annyi bért fizetnek ugyanazért az ugyanolyan tisztességes munkáért a magyar dolgozóiknak, mint a német dolgozóiknak.
borsika
2020. július 06. 20:50
Valaki szóljon ennek a lófejű tehénnek, hogy a nyugdíjakat nem az Európai Parlament adja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!