Nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik a rendszer!

2022. június 07. 06:38

Sok ember most azért segít, mert fehér bőrű, európai kinézetű embertömeg jön.

2022. június 07. 06:38
null
Szikra Judit
Mérce

„Miért van az, hogy továbbra is emberek százai, ezrei halnak egyáltalán nem hősi, hanem szenvedésteli, végtelen hosszúnak érzett percekig tartó, fájdalmas és értelmetlen kínhalált a Földközi-tengeren? Korunk mártírjai… Mit tudnak a szabadságról ők, akik a sivatagban a saját vérüket itták, és mit tudunk mi? Ki ment meg kit, és ki tanít? Miért van, hogy az a harkivi egyetemista, akinek nagy nehezen összespórolta a család a tandíjat a még éppen elérhető költségű ukrán felsőoktatásra, és akit ugyanúgy kibombáztak, mint a fehérebb bőrű polgártársakat, harmadik országbeliként Európa egyetlen pontján sem jogosult menekültügyi ellátásra?

Miért van, hogy roma embertársaink más szálláshelyekre, iskolákba jutnak be, más elbírálásban részesülnek, mint akik ugyanonnan nem romaként érkeznek? Hogy a szociális ellátásban dolgozó intézményvezetőt, miközben éppen kilakoltat többek között egy kiskorút, elmondása szerint »az sem érdekli, ha az afgán gyerek szeme láttára gyilkolják meg a szüleit«?

Ez ma Magyarországon megengedhető? Nyilvános helyen, közbeszédben, tanúk előtt? Drága honfitársaim, mit gondoltok erről? Hogy érzitek, hova jutottunk? Mi tényleg egy ilyen országot, minden sarokba zsebautoritást akartunk, akarunk? Már a legkevésbé sem toleráns, elfogadó, vendégszerető nép vagyunk?

Én értem, hogy sok ember most azért segít, mert a háború a szomszédunkban folyik. Mert nagy számú fehér bőrű, európai kinézetű, sokszor közös nyelvet is beszélő embertömeg jön. Értem, és mégsem. A szolidaritás miért válogat? Mi vagyunk az első biztonságos ország valamennyiük számára, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat. Az igazi szolidaritás nem válogat. Nem válogathat.”

Kép forrása: Magyar Nemzet, Ukrajnai roma menekültek Záhonynál (Fotó: ERIAC/Ede Judt)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. június 07. 22:31
Tartsd be a szavad, és hagyd el az országot!
Kivűlálló
2022. június 07. 19:00
"Sok ember most azért segít, mert fehér bőrű, európai kinézetű embertömeg jön." Én még ezeknek sem segítenék te hülye picsa! Ki a faszt érdekel, hogy neked mi tetszik és mi nem? Nem a plázában vagy!
Carcess
2022. június 07. 15:26
Ez a "nő" RASSZISTA! Követelem a jogi felelősségre vonását :D
690123Ug
2022. június 07. 14:59
Kedves Judit! Nem sajnos nem érti.Az ukrán menekültek sosem akartak illegálisan betörni az országba, jogokat követelni, kővel dobálni a határőröket, megerőszakolni nőket, ingyen lakhatadt és segélyt követelni.Ők igazi menekültek , tudja kedves Jzdit.Ilyen egyszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!