Nagy leépítések zajlanak a Magyar Nemzetnél

2014. szeptember 15. 16:16

A Hír TV után a Magyar Nemzetnél is jelentős költségtakarékossági intézkedéseket vezetnek be – írja a Népszabadság. A napilaptól a hírek szerint jobboldali sztárújságírók is távoznak.

2014. szeptember 15. 16:16

A Magyar Nemzet szerkesztőségében hétfőn bejelentették, hogy csaknem harminc újságírótól válnak meg, köztük olyan neves jobboldali szerzőktől mint Ugró Miklós, Lőcsei Gabriella, Torkos Matild, Ludwig Emil és Kulcsár Anna – írja a Népszabadság

A Népszabadság információi szerint megszüntették a lap brüsszeli tudósítói posztját, az eddigi tudósító, Lovas István várhatóan ezentúl is publikál a lapban, de már nem állandó munkatársként. 

Eddig két külön egységként működött a nyomtatott lap és az MNO hírportál, most integrált szerkesztőséget szeretnének létrehozni. A Népszabadság szerint a nyomtatott lap szerkesztősége hozzávetőleg hetven fős, a külön online gárda pedig 30 fős, ebből fognak egy hozzávetőlegesen 70-80 újságíróból és fotóriporterből álló közös szerkesztőséget kialakítani. Állítólag lap archívumában és ügyfélszolgálatánál is jelentős leépítés várható.
 
A Népszabadság megkereste Liszkay Gábor igazgató-főszerkesztőt, aki annyit mondott: a Magyar Nemzet belügyének tartja a változtatásokat, amelyekre a piaci körülmények tartós romlása miatt kényszerültek.
 
A Magyar Nemzet gondjait az is jelezte, hogy szeptember elején Liszkay Gábor a lap címoldalán jelentette be, hogy a nyomtatott lapok piacán tartósan érzékelhető egyre kedvezőtlenebb körülmények miatt kénytelenek megemelni a lap árát. Az áruspéldányok ára októbertől a jelenlegi 145 helyett 195 forint lesz.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. december 23. 16:48
minden vonalon csak a fidesz pártállami csicskákra van szükség.
poppy flower
2014. szeptember 23. 23:55
Vazze, már a valagnyaló fideszlakájok sincsenek biztonságban.......
Catullus
2014. szeptember 20. 11:55
Legalább Lovas nem ontja többé a hazugságait (Bilderberg találkozóról kapott "megbízható" információkat stb.) Egy pondróval kevesebb, remélhetőleg nem kap sok lehetőséget külsősként.
kurbitalis
2014. szeptember 19. 22:55
Ahol én lakom, 300 m-es körzetben öt nagy bódé működik, nem panaszkodnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!