Vízummentességet követel az EU-tól a török külügyminiszter

2016. július 31. 21:56

Mevlüt Çavuşoğlu, török külügyminiszter figyelmeztette az EU-t, hogy nem ismeri el Ankara a török-EU egyezményt, amennyiben októberig nem jön létre a török állampolgárok vízummentessége. A március 18-i egyezség lényege az volt ugyanis, hogy a törökök szabadon utazhatnak az EU-ba, cserébe pedig visszafogadják az EU-ból visszatoloncolt menekülteket.

2016. július 31. 21:56

Nem ismeri el Törökország az EU-Törökország megállapodást, amennyiben nem jön létre a török állampolgárok vízummentessége októberig – nyilatkozta Mevlüt Çavuşoğlu, török külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. A politikus álláspontja szerint ugyanis Törökország nagy erőfeszítéseket tett, hogy megfeleljen az egyezmény feltételeinek, például határozott intézkedéseket hozott az embercsempészet visszaszorítására.

Çavuşoğlu kiemelte: konkrét dátumot vár a vízummentesség megvalósulására, „ami lehet október eleje vagy közepe”. Amennyiben azonban nem történik ez meg, akkor Törökország nem fogja elismerni az egyezményt, amelynek lényege az volt, hogy a törökök szabadon utazhatnak az EU-ba, cserébe pedig visszafogadják az EU-ból visszatoloncolt menekülteket.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. augusztus 01. 18:02
Épp a legjobbkor, amikor a puccsra hivatkozva, tiz ezrekkel leszámolva, Erdogan olyan hatalmat akar, mint Musztafa Kemal. A két ember között annyi a különbség, hogy Atatürk a háború sikeres hadvezére volt, aki később kiverte az országából a megszálló görögöket, és ezt követte az ország modernizálása, szekularizálása igaz, hogy "tűzzel-vassal"....Ehhez viszonyítva Erdogannak csak bizonyos gazdasági eredményei vannak.
smarton
2016. augusztus 01. 12:28
"A március 18-i egyezség lényege az volt ugyanis, hogy a törökök szabadon utazhatnak az EU-ba, cserébe pedig visszafogadják az EU-ból visszatoloncolt menekülteket. " ÉS CSERÉBE KÜLDENEK EGY MÁSIKAT! Nyomorékot, gyagyát, öreget. Nagy üzlet volt! Nem baj, ha vége, csak közben Orbánra kell bízni Európa védelmét.
tango47
2016. augusztus 01. 11:07
"Vízummentességet követel az EU-tól a török külügyminiszter" Ez a vonat már elment. (Hála Istennek!)
duzur
2016. augusztus 01. 10:34
De miért csak vízummentességet? Követelhet bármi mást is! Akár fél-Európát is. Hisz különben egész Európát beveszik a beözönlök...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!